
رییسجمهور غنی، تأکید میکند که هیأت مذاکرهکنندهی دولت افغانستان، تا بیستم ماه جاری خورشیدی، آماده خواهد شد.
آقای غنی، روز شنبه (۱۷ حوت) در مراسم افتتاح سال دوم دور هفدهم شورای ملی، تأکید کرد که مشورههای زیادی صورت گرفته و هیأت مذاکرهکنندهی دولت افغانستان، تا بیستم ماه جاری آماده میشود.
او افزود: «هیأت مذاکرهکنندهی ما، زیر چتر دولت به مذاکرات خواهد رفت و از ارزشهای جمهوری اسلامی دفاع میکند. در تعیین هیأت؛ موثریت، مشارکت، صلاحیت و معیارهای واضحی در نظر گرفته میشود و اعضای آن، باید مدافعان قانون اساسی، جمهوریت و حقوق مردم باشند.»
آقای غنی، تأکید کرد که مجلس سنا دو عضو (یک زن و یک مرد) و مجلس نمایندگان پنج عضو (دو زن و سه مرد) را به منظور عضویت در شورای عالی مصالحه، به حکومت افغانستان معرفی کنند.
او گفت که حکومت افغانستان، با درک درست از فرصتها و خطرات پروسهی صلح، خواستار آغاز مذاکرات بینالافغانی است.
رییسجمهور گفت: «تأکید و ایستادگی ما در پروسهی صلح، هرگز به معنی مخالف تلقی نشود؛ ما متعهد استیم که جلو خطرات ناشی از بازگشت احتمالی به جنگ دوامدار و بدون کنترل را که از طرف گروههای سازمان یافته بر ما تحمیل شده، بگیریم. ما خواهان ضمانتهای منطقوی و بینالمللی در مبارزه با مواد مخدر و گروههای تروریستی استیم.»
او علاوه کرد که دولت متعهد است تا پروسهی صلح را در مشوره با اقشار مختلف جامعه و جامعهی جهانی، پیش ببرد.
آقای غنی گفت: «دولت متعهد است تا در جریان مذاکرات، از پیشرفتهای آن قدم به قدم نمایندگان مردم را آگاه ساخته و توافقنامهی نهایی صلح را برای تصویب به پارلمان و در صورت نیاز به لویه جرگه ارائه کند.»
او گفت که نکات عمدهای به شمول پناهگاههای طالبان در بیرون، نیاز به مذاکرات بیشتر دارد.
آقای غنی، گفت که خواست طالبان برای آزادی پنج هزار زندانی، پیش از آغاز مذاکرات امکانپذیر نیست و مردم باید مطمئن شوند که با آزادی این افراد، پروسهی صلح با مشکل مواجه نخواهد شد. «خواست مردم این است که در این زمینه، ضمانت اجرایی وجود داشته باشد تا این افراد به خشونت متصول نشوند.»
او تأکید کرد که تعهد جامعهی جهانی و ایالات متحدهی امریکا برای تمویل، تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی و دفاعی، پابرجاست.
رییسجمهور، تأکید کرد که افغانستان در مرحلهی حساسی قرار دارد و از همینرو، نیاز است تا برای حفظ جایگاه این کشور، همه جریانهای سیاسی و اجتماعی، با هم متحد شوند تا از این طریق، از چالشها عبور کرده و به موفقیت برسند.
آقای غنی در حالی از آمادگیها برای مذاکرات بینالافغانی سخن میزند که گروه طالبان، خواستار آزادی پنج هزار زندانی طالب، پیش از آغاز مذاکرات شده است. حکومت افغانستان اما، تأکید کرده است که آزادی زندانیان، تنها میتواند بخشی از آجندای مذاکرات بینالافغانی باشد.