سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، میگوید که هرچند دولت افغانستان در راستای تطبیق اهداف برنامهی دولتداری باز گامهای بزرگی برداشته؛ اما هنوز هم تا نهادینه شدن آن در این کشور، راه درازی را باید پیمود.
آقای دانش که روز شنبه (۲۴ عقرب)، در «نشست ملی مشارکت دولتداری باز» سخن میزد، گفت که حکومت افغانستان از نگاه قانونی، حقوقی و ساختاری، آمادهی تطبیق اهداف و ارزشهای دولتداری باز است؛ اما در مرحلهی اجرایی کردن تعهدات و اهداف، باید بیشتر تلاش کند.
او افزود: «تصویب و طی مراحل ۴۵۰ سند تقنینی، حمایت از آزادی بیان و ایجاد کمیسیون دسترسی به اطلاعات، تصویب و تطبیق استراتژی ملی مبارزه با فساد اداری، تصویب و تطبیق برنامه اصلاحات عدلی و قضایی، ایجاد شورای عالی حاکمیت قانون، تاسیس مرکز خاص مبارزه با جرایم سنگین، ایجاد ادارهی بازرس، تطبیق کامل برنامهی عمل ملی یک دولتداری باز و غیره، از مهمترین گامهای حکومت افغانستان در راستای تطبیق اهداف دولتداری باز است.»
به گفتهی آقای دانش، با وجود دستآوردهای مثبت، هنوز هم تا نهادینه شدن دولتداری باز در کشور، فاصلهی زیادی وجود دارد و باید با جدیت و قاطعیت بیشتر در این راستا کار کرد.
او، تاکید کرد که برای تطبیق کامل اهداف دولتداری باز که شفافیت، حسابدهی، مشارکت عامه در تصمیمگیریها و استفاده از تکنالوژی است، باید فراتر از برنامهی عمل ملی، اندیشید و تمام ادارات نیز مسوولانه برخورد کنند.
گفتنی است که دولت افغانستان در سال ۱۳۹۵ با تکمیل کردن تمام پیششرطها، به نهاد بینالمللی مشارکت دولتداری باز پیوست و بعد از آن، برنامهی عمل اول خود را که شامل ۱۱ هدف بود، در راستای تحقق اهداف دولتداری باز ترتیب و اجرایی کرد.
اکنون دولت افغانستان دومین برنامهی عمل دولتداری باز را که شامل ۱۸ تعهد است، تهیه کرده و در حال اجرا است.