
ریاست عمومی امنیت ملی، هشدار احمدضیا سراج، رییس این اداره به رسانهها را رد کرده و گفته که اظهارات آقای سراج تحریف شده است.
در اعلامیهای که از سوی ریاست عمومی امنیت ملی نشر شده، آمده است: «مطالب منتشر شده در مطبوعات و رسانهها که به رییس عمومی امنیت ملی نسبت داده شده، به دور از واقعیت، تحریف شده و جهتگیرانه است.»
بر اساس اعلامیه، افشا و القای تحریفشدهی محتویات مجالس سری در فضای عمومی، غیرقابل پذیرش، خلاف مواد قانون اساسی و خلاف اصول وظایف داخلی مجلس نمایندگان است.
در اعلامیه آمده است که ریاست عمومی امنیت ملی، جامعهی رسانهای کشور را محافظان اصلی ارزشها و دستآوردهای ۲۰ سال گذشته قلمداد میکند و در برابر هر گونه توطیه، دسیسه، تهدید و تلاش برای محدودسازی فعالیتهای رسانهای از سوی عناصر داخلی و خارجی، ایستادگی خواهد کرد.
ریاست عمومی امنیت ملی، گفته است: «از شهروندان افغانستان و رسانهها، میخواهیم که با درک شرایط حساس کشور، به شایعات منتشر شدهای که موقف رسمی این ریاست نیست و سبب خدشهدار شدن پیوند دوسویهی امنیت و رسانه میشود، برخورد مسلکی و بیطرفانه انجام دهند.»
در اعلامیه آمده است: «هر تلاشی که در جهت تحریف و مشوش ساختن افکار عمومی باشد، به مثابهی ضربه بر منافع علیای کشور، اقدام علیه امنیت ملی و دستآوردهای مشترک مردم افغانستان و نیروهای امنیتی-دفاعی تلقی میشود.»
ریاست عمومی امنیت عمومی ملی، گفته است که به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد که «دشمنان مردم افغانستان» با استفاده از فضای حاکم دموکراتیک از آزادی بیان استفادهی سو کرده و تبلیغاتی که سبب مغشوش شدن افکار عامه، صدمه زدن به سلامت و امنیت روانی علیه شهروندان کشور شود را آغاز کنند.
در اعلامیه، تأکید شده است که ریاست عمومی امنیت ملی خود، را مکلف میداند تا در مطابقت با قانون اساسی و سایر قوانین نافذهی کشور، علیه آنهایی که به نفع «دشمن» از فضای دموکراسی و آزادی بیان سواستفاده میکنند و سبب بیاعتمادی مردم به نهادهای امنیتی-دفاعی کشور میشوند، برخورد قانونی، قاطع و جدی کند.
روز گذشته (چهارشنبه، ۱۵ ثور)، محمدعارف رحمانی، عضو مجلس نمایندگان، در تویتی، اظهارات احمدضیا سراج، رییس عمومی امنیت ملی را که در نشست سری در این مجلس صحبت میکرد، منتشر کرد.
آقای رحمانی به نقل از آقای سراج نوشت: «مطبوعات ما، سیاسیون و کارشناسان ما باید متوجه جنگ روانی دشمن باشند. کسانی که با تروریستان ارتباط برقرار میکنند و به نفع آنها تبلیغات میکنند، با آنها مثل یک تروریست برخورد میکنیم. تبلیغات بعضی از تلویزیونها به نفع طالبان شوکهکننده است. این آزادی بیان نیست. سوءاستفاده از آزادی بیان است. تحمل نمیکنیم.»
به دنبال این ماجرا، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان نیز در تویتی، برخی از رسانهها را ابزار پروپاگندای حکومت افغانستان عنوان کرده و هشدار داد که در صورت دوام این کار، عواقب بعدی آن به دوش خود رسانهها خواهد بود.
هشدار همزمانی که از آدرس دو طرف نشر شد، واکنش نهادهای حامی رسانهها را در پی داشت. کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغان، حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان (نی) و برخی دیگر از نهادهای حامی رسانهها، از ریاست عمومی امنیت ملی و گروه طالبان خواستند تا به حق آزادی بیان احترام بگذارند.