
امرالله صالح، معاون اول تیم انتخاباتی دولتساز، تاکید میکند که زمان گرفتن قدرت با میلهی تنفگ به پایان رسیده و تنها راه گرفتن قدرت، شرکت در انتخابات است.
آقای صالح، امروز پنجشنبه (۱۴ سنبله)، در یک همایش انتخاباتی گفت: «زمان این که کسی بخواهد از راه دسیسه، کودتا یا میلهی تفنگ قدرت را به دست بگیرد، پایان یافته و مردم افغانستان از راه انتخابات رییس جمهور آیندهی خود را انتخاب میکنند.»
او گفت که شماری از سیاستمداران رای ندارند و صلح را در اولویت قرار میدهند و خواستار لغو انتخابات ریاست جمهوری استند.
آقای صالح علاوه کرد: «آنهایی که میگویند صلح نیاز است، اول باید این را بفهمند که کی استیم و با کی صلح میکنیم. صلح تنها از راه انتخابات میآید. اشتراک در انتخابات به این معنی است که به دولت آینده صلاحیت میدهیم که در گفتوگوهای صلح از مردم نمایندگی و از ارزشهای آنها (مردم) پاسداری کند.»
او افزود: «ما صلح میآوریم، صلحی که به قیمت بیعزت شدن بیرق سه رنگ ما نخواهد بود، اردو اردو میماند، پولیس پولیس میماند، دموکراسی دموکراسی میماند، مردم مردم میماند، ما حلقهی نقاب پوش شورای کویته را حاکم به سرنوشت زنان افغان نمیسازیم.»
این در حالی است که گفتوگوهای صلح، وارد مرحلهی نهاییاش شده است و گفته میشود که توافقنامهی صلح، به زودی میان امریکا و طالبان به امضا خواهد رسید. زلمی خلیلزاد روز یکشنبه (۱۰ سنبله)، نهمین دور گفتوگوهای صلح را با نمایندگان طالب در قطر به پایان رساند و با توافقنامهی احتمالی صلح که او و طالبان روی آن به توافق رسیده اند، به کابل آمد.
آقای خلیلزاد در سفر به کابل، روز دوشنبه (۱۱ سنبله)، با رهبران حکومت وحدت ملی دیدار کرده و متن توافقنامهی احتمالی صلح را به آنها «نشان» داد. تا کنون جزئیاتی از متن این توافقنامه، منتشر نشده است.
از سویی هم، حکومت افغانستان، نگرانی خود را از خطرات و پیامدهای ناشی از امضای تفاهمنامهی صلح میان امریکا و طالبان ابراز کرده است.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری گفته است: «حکومت افغانستان از هرگونه پیشرفتهایی در پروسهی صلح حمایت میکند که منجر به تأمین صلح پایدار و ختم جنگ در افغانستان شود؛ اما نگرانی اصلی حکومت افغانستان در تفاهمنامهی امریکا با طالبان، در این است که از پیامدها و خطرات ناشی از آن چگونه جلوگیری به عمل میآید؟»
همچنان مجلهی تایمز امریکایی، به تازگی گزارش داده است که وزیر خارجهی ایالات متحده، از امضای توافقنامهی صلح میان امریکا و طالبان، خودداری کرده است.
این مجله، به نقل از مقامهای بلندرتبهی افغان، امریکایی و اروپایی، گزارش داده است که دلیل خودداری مایک پومپیو از امضای توافقنامهی صلح با طالبان، تهدیدات و خطرهای احتمالی پس از امضای آن است.
پیش از این، گروهی از دیپلماتهای پیشین امریکایی برای افغانستان نیز با نشر اعلامیهی مشترکی، هشدار داده اند که توافق شتابزدهی امریکا و گروه طالبان، پیامدهای خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.