عبدالله عبدالله: طالبان با ادامه‌ی جنگ پای داعش را به افغانستان باز کردند

صبح کابل
عبدالله عبدالله: طالبان با ادامه‌ی جنگ پای داعش را به افغانستان باز کردند

عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی و رییس تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی، تأکید می‌کند که ادامه‌ی جنگ در افغانستان توسط طالبان، سبب شده که پای گروه تروریستی داعش در این کشور باز شود.

آقای عبدالله، روز سه‌شنبه (۲۹ اسد)، در دومین همایش انتخاباتی‌اش، با اشاره به حمله‌ی تروریستی بر یک مراسم عروسی در غرب کابل، گفت: «دلیل این که گروه تروریستی داعش توانسته امروز در افغانستان جای پای پیدا کند و مردم افغانستان را هدف قرار بدهد،  ادامه‌ی جنگ توسط طالبان بوده و این ‌که این گروه تا هنوز نتوانسته به راه حل صلح‌آمیز اعتقاد پیدا کند.»

شنبه‌شب (۲۶ اسد)، یک عامل انتحاری وابسته به گروه تروریستی داعش، مواد انفجاری همراهش را در داخل یک سالن عروسی، در مربوطات حوزه‌ی ششم امنیتی شهر کابل منفجر کرد. این انفجار، در میان تجمع افرادی که در یک محفل عروسی شرکت کرده بودند، رخ داد و ۶۳ کشته و ۱۸۲ زخمی به جا گذاشت.

طالبان دست داشتن در این حمله را رد کردند. پیش از این، رییس جمهور غنی نیز تأکید کرده بود که طالبان با نکوهش این حمله، نمی‌توانند خود را تبرئه کنند؛ زیرا آنان خود فراهم‌کننده‌ی بستر برای فعالیت تروریستان ‌‌اند.

در همین حال، عبدالله عبدالله، می‌گوید که انتخابات، یکی از دست‌آوردهای هجده‌ساله‌ی اخیر در افغانستان است و باید برگزار شود.

او علاوه کرد: «یک سو برنامه‌ی صلح است و یک سو انتخابات، اکثر مردم صلح عزت‌مند می‌خواهند، انتخابات یکی از دست‌آوردهای مردم افغانستان است و باید تمام تمرکز و توجه را برای برگزاری انتخابات سالم داشته باشیم؛ اما اگر برای صلح زودتر فرصت پیدا شد، این موضوع پشت درهای بسته مخفی نخواهد بود و با مردم به اشتراک گذاشته خواهد شد.»

آقای عبدالله، از هوادارانش خواست تا تمام توجه خود را روی برگزاری انتخابات شفاف و سراسری متمرکز کنند.

او، تأکید کرد: «اگر سرنوشت از طریق انتخابات تعیین نشود، راه حل دیگرش چیست؟ این گروه‌های تروریستی با کشتار مردم بی‌گناه می‌خواهند بر گرده‌ی مردم حکومت کنند و این روش را مردم هجده سال قبل درک کرده ‌اند و نخواهند پذیرفت.»

قرار است انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان، در ششم میزان سال جاری برگزار شود. هرچند کمیسیون‌های انتخاباتی اعلام کرده ‌اند که تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری روی دست گرفته شده است؛ اما نهادهای ناظر بر روند انتخابات، تدابیر موجود را قناعت‌بخش نمی‌دانند.