تفاهمنامهی پلان کاری مشترک برای حفاظت از اطفال، روز پنجشنبه (۱۲ جدی) میان دولت افغانستان و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف)، به امضا رسید.
این پلان کاری مشترک، ۳۲ میلیون و ۸۳۱ هزار و ۹۷۰ دالر بودجه دارد که برای حفاظت از اطفال محروم، برای سالهای ۲۰۲۱-۲۰۲۰ تهیه شده و از سوی کشورهای خارجی تمویل میشود.
این پلان کاری، بر اساس قانون حفاظت از حقوق طفل، استراتیژی ملی اطفال در معرض خطر، استراتیژی ملی سکتور عدلی و قضایی و پالیسی ملی جوانان تهیه شده است.
هدف از این پلان کاری مشترک تقویت توانایی ارگانهای ملی و ولایتی به خاطر تصویب و تطبیق چارچوب حقوقی برای حفاظت از اطفال، افزایش توانایی و هماهنگی میان ارائه کنندگان خدمات برای ارائهی خدمات با کیفیت محافظتی برای کودکان در معرض خطر، افزایش دانش و توانایی افراد و بزرگان محلی و خانواده ها برای محافظت از اطفال، ارائهی راه حل مناسب برای رسوم زیانآور و خشونت علیه دختران و پسران، کمک و ارائهی پشتیبانی مناسب برای دختران و پسران آسیب دیده در بحران های انسانی، منازعات مسلحانه و بیجاشدگان است.
سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، در نشستی که به منظور امضای این پلان کاری مشترک برگزار شده بود، گفت که انتظار میرود با تطبیق این پلان، کودکان آسیبپذیر به خدمات صحی، معارف و تغذیه دسترسی مناسب پیدا کنند و نهادهای مسؤول از کودکان آسیبپذیر و در معرض خشونت و سوء استفاده، بیشتر و بهتر حمایت کنند.
او افزود: «کودکان ما هنوز هم در عرصههای مختلف با مشکلات جدی روبهرو اند که از عدم دسترسی به تعلیم و تربیه گرفته تا مراقبتهای صحی و تا اطفال کارگر، اطفال در معرض خطر، اطفال جنگ، اطفال دارای معلولیت و اطفال در معرض بهرهکشی های ظالمانه و غیرانسانی را شامل میشود.»
آقای دانش، فقر، سطح پایین معیشت مردم و ناامنی را بهعنوان دو عامل اصلی این وضعیت برشمرد و تأکید کرد که باید در تمام پلان های حمایت از کودکان آسیبپذیر به این دو عامل توجه اساسی صورت گیرد.
شیماسین گوپتا، سرپرست دفتر یونیسف در افغانستان نیز، در این نشست گفت که بخش محافظت از کودکان یونیسف، با همکاری نزدیک وزارتهای عدلیه، کار و امور اجتماعی و داخله و جامعهی مدنی، تلاش میکند که از تمام اطفال آسیبپذیر و اطفالی که در معرض خطر قرار دارند، در مقابل سوءاستفاده و خشونت محافظت شود.