عزتالله صدیقی، معین مسلکی ادارهی ملی حفاظت از محیط زیست، میگوید که رسانههای افغانستان، در پیامرسانی دربارهی نگهداری محیط زیست و اهمیت لایهی اوزون، کمتوجهی میکنند.
آقای صدیقی که در روز پنجشنبه (۱۰ میزان) در برنامهی آگاهیدهی برای نمایندگان رسانهها در مورد اهمیت لایهی اوزون سخن میزد، گفت که افزایش نفوس، شهریشدن، رشد تکنالوژی و تغییر اقلیم، تأثیرات منفی روی کرهی زمین گذاشته و این وظیفهی رسانههاست تا به مردم هشدار دهند که در صورت توجهنکردن به محیط زیست، دچار آسیب زیستی میشوند.
کاظم همایون، رییس ادارهی حفاظت از محیط زیست کابل که یکی از سخنرانهای این برنامه بود، گفت که آلودگی هوا، هزینههای پنهانی برای مردم کابل دارد و مردم باید با ادارهی حفاظت از محیط زیست، همکاری کنند.
او افزود: «با رسیدن فصل زمستان، آلودگی هوای شهر کابل، بیشتر میشود. این آلودگی به اضافهی اینکه از لحاظ صحی آسیب میرساند؛ هزینههای سنگینی برای مردم خواهد داشت. در این قسمت باید رسانهها با دولت همکاری کنند.»
از سویی هم، صمیم هوشمند که به نمایندگی از دفتر ملی اوزون سخن میزد، گفت که تخریب لایهی اوزون، پیامدهای خطرناکی به دنبال دارد که باید از آن جلوگیری شود. او، نقش رسانهها را در پیامرسانی در مورد اهمیت لایهی اوزون، مهم دانست و افزود: «ما نمیتوانیم به تنهایی به مردم اطلاعرسانی کنیم، باید رسانهها با ما همکاری داشته باشند.»
این برنامه، در حالی برگزار شد که هوای شهر کابل، به سردی میرود و فصل زمستان در راه است؛ فصلی که بیشتر مردم از زغالسنگ برای گرمای خانههای شان استفاده میکنند؛ کاری که در کنار سوخت و دود شرکتهای صنعتی، در آلودگی هوای کابل تاثیر بسیاری دارد.
خواست ادارهی ملی حفاظت از محیط زیست و دفتر ملی اوزون، این است که اگر میخواهید کرهی زمین سالم با افراد سالم داشته باشید، باید رسانهها در زمینهی آگاهیدهی محیط زیستی و حفاظت از لایهی اوزون، به گونهی فعال سهم گرفته و به مردم آگاهی دهند.