
فوزیه کوفی، رییس حزب موج تحول و عضو پیشین مجلس نمایندگان، میگوید که به احتمال زیاد، به زودی گفتوگوهای صلح میان امریکا و طالبان، از سرگرفته خواهد شد؛ اما این گفتوگوها، بدون حضور زنان و حکومت افغانستان، مؤثر نخواهد بود.
بانو کوفی، روز دوشنبه (۴ قوس) طی مراسمی در کابل، تأکید کرد که در گفتوگوهای صلح میان امریکا و طالبان، زنان افغان و حکومت افغانستان، باید دخیل شوند تا نتیجهی مثبتی به دست آید.
او افزود که مردم افغانستان خواستار صلحی اند که تمامی ارزشها، حقوق و کرامت انسانی در آن حفظ شود و در جریان گفتوگوها، تضمینهایی از سوی طالبان داده شود تا این کشور بار دیگر به گورستان تبدیل نشود.
بانو کوفی ادامه داد: «در دوران حاکمیت طالبان، افغانستان گورستانی بیش نبود؛ در آن دوره، انسانها وجود داشتند؛ اما نفس کشیده نمیتوانستند؛ آرزو داشتند اما دیدگاهی نسبت به کشور نداشتند.»
او تصریح کرد که دختران و پسران رهبران طالبان در محلات آموزشی با کیفیت مصروف تحصیل اند و این گروه، آنچه را که برای خود میپسندند، برای نسل جوان و سرگردان افغان نیز باید بپسندند.
این عضو پیشین مجلس نمایندگان، گفت: «مردم افغانستان صلحی را میخواهند که در آن حرمت شوند، این که مربوط به کدام قوم، جنس و مذهب میشوند، مهم نیست. زنان افغان با از دست دادن فرزندان شان، درد را تحمل میکنند و زنان دیگری بیست سال قبل، فرصتهای زندگی را از دست دادند؛ اما امروز خواهان احترام از سوی گروه طالبان استند.»
او با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری، گفت که چگونگی اعلام نتیجهی انتخابات نشاندهندهی خواست و آرزوی مردم افغانستان نیست و نیاز است که یک راه حل درست و سیاسی برای افغانستان پیدا شود. خانم کوفی خاطرنشان کرد، در صورتی که نمیتوان از طریق انتخابات به نتیجه رسید، پس بهتر است که موانع برای تأمین صلح ایجاد نشود.
اعلام نتیجهی ابتدایی انتخابات ریاستجمهوری، با اینک ه سه بار از سوی کمیسیون انتخابات به تأخیر افتاده؛ اما چگونگی اعلام آن به چالش سیاسی میان نامزدان ریاستجمهوری و کمیسیون مستقل انتخابات تبدیل شده است. شماری از نامزدان، میگویند که در گام نخست، باید روند تفتیش و بازشماری آرا متوقف شده و ۳۰۰ هزار رأی مشکوک از سیستم مرکزی کمیسیون خارج و سپس روند بازشماری و تفتیش آرا آغاز شود.