ثبات و همگرایی: کمیسیون هرچه زودتر نتایج انتخابات را اعلام کند

سید مهدی حسینی
ثبات و همگرایی: کمیسیون هرچه زودتر نتایج انتخابات را اعلام کند

دسته‌ی انتخاباتی «ثبات و همگرایی» اطمینان می‌دهد که چالش‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۴ تکرار نخواهد شد و مردم افغانستان به طور قاطع از دموکراسی و شفافیت انتخابات دفاع خواهند کرد.

فضل‌احمد معنوی، عضو دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، امروز دوشنبه (۱۵ میزان) در یک نشست خبری اعلام کرد، بحران انتخاباتی ۲۰۱۴ تکرار نخواهد شد؛ زیرا اکنون زمان و فضای دیگری وجود دارد که مردم افغانستان از دموکراسی و شفافیت انتخابات، آن چه که حق است، پشتیبانی می‌کنند.

محاسبه‌ی تیم ثبات و همگرایی نشان می‌دهد که انتخابات ریاست‌جمهوری به دور دوم نمی‌رود و نتیجه‌ی آن، در دور اول به نفع یک کاندید، اعلام خواهد شد.

او، همچنان در مورد حکومت موقت گفت: «خواب حکومت موقت، یک کابوس بیش نیست، هیچ‌کسی انتظار نداشته باشد. این انتخابات از خود نتیجه دارد، از خود یک برنده می‌داشته باشد.»

این عضو دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی بیان کرد، کمیسیون مصروف وارد کردن جدول کاغذی نتایج به سیستم است؛ اما این گونه واردکردن به سیستم تلف کردن وقت است و هیچ‌گونه تأثیری در اعلان نتیجه انتخابات ندارد.

به باور فضل‌احمد معنوی، همگان به شمول جامعه‌ی جهانی پذیرفته ‌اند که اساس نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آرای بایومتریک شده است که این مسأله امر تغییرناپذیر و برگشت‌ناپذیر است. وقتی چنین توافقی وجود دارد، شامل کردن جدول نتایج کاغذی به سیستم، به معنای وقت تلفی است و این روند باید از سوی کمیسیون انتخابات، متوقف شود.

دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی نسبت به کارکرد کمیسیون‌های انتخاباتی خوش‌بین است؛ اما وارد کردن آرای بایومتریک در سیستم به کندی پیش می‌رود. آقای معنوی به صراحت بیان کرد: «پیش ما مبهم است. انتظار داشتیم که باید اول‌تر از همه، آرای بایومتریک شده وارد سیستم می‌شد؛ اما آن‌چه را از طریق ناظرین می‌شنویم، این پروسه کند است، گاهی به بهانه‌ی ضعیف بودن انترنت مطرح می‌شود، گاهی مشکل تخنیکی وانمود و گاهی این ‌که کمپنی «در ملوک» متخصصان خود را روان می‌کند؛ هر دلیلی که باشد، می‌تواند شک و تردیدها را ایجاد کرده و به تأخیر اندازد. باید سرعت بخشیده شود و هرچه عاجل، رأی پاک مردم داخل سیستم شود و هرچه زودتر نتیجه اعلام شود.»

اعضای تیم ثبات و همگرایی، هشدار می‌دهند که تأخیر در اعلام نتیجه‌ی انتخابات، روند حکومت‌داری در کشور را صدمه می‌زند و همچنان وضعیت موجود تحمل طولانی‌شدن نتیجه‌ی انتخابات را ندارد.

ثبات و همگرایی از جامعه‌ی جهانی به ویژه از یوناما خواست که کمیسیون انتخابات را در عرصه‌ی تخنیکی همکاری کند تا هر چه زودتر نتیجه‌ی انتخابات اعلام شود. به باور تیم ثبات و همگرایی، یوناما نسبت به انتخابات افغانستان مأموریت دارد که چهار کمیشنر این نهاد در کمیسیون‌های انتخاباتی مصروف کار استند تا از یک انتخابات شفاف و عادلانه نظارت کنند و نفس حضور این کمیشنران به مردم اطمینان می‌دهد که نتیجه‌ی انتخابات، شفاف اعلام شود.

این تیم از کمیسیون‌های انتخاباتی خواست که هرچه زوتر میزان مشارکت مردم را بر اساس آرای بایومتریک‌شده اعلام کند تا اعتبار مردم نسبت به روندهای انتخاباتی احیا شود.