
فضلاحمد معنوی، وزیر عدلیه، میگوید که ادامهی جنگ و ناامنیها در افغانستان، سبب شده تا در راستای مبارزه با قاچاق انسان، پیشرفت چشمگیری شکل نگیرد.
آقای معنوی که روز سهشنبه -۱۹ اسد-، در یک نشست خبری در کابل صحبت میکرد، گفت که در گزارش اخیر وزارت خارجهی امریکا از وضعیت مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران، افغانستان در ردهی سوم –اخیر- قرار گرفته است.
او افزود: «جنگ و ناامنی، سبب شده تا در مبارزهی عملی با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران، پیشرفتی نداشته باشیم.»
به گفتهی آقای معنوی، هرچند اقدامهای مهمی در راستای مبارزه با این پدیده روی دست گرفته شده؛ اما برای جهان قناعتبخش نیست و انتظار دارند تا گامهای عملی بیشتری در این راستا برداشته شود.
وزیر عدلیه، گفت که هرچند ارادهی دولت افغانستان برای مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران به ویژه مبارزه با پدیدهی شوم بچهبازی، مورد تأیید و ستایش ایالات متحده قرار گرفته؛ اما در راستای تطبیق، پیشرفت چشمگیری وجود ندارد.
او، از رسیدگی به پروندههای آزار و اذیت جنسی کودکان در مکتبها و برخورد جدی با استخدام کودکان در صفوف نیروهای امنیتی، از اقدامهای عملی مهم یاد کرد که در یک سال گذشته انجام شده است.
آقای معنوی گفت: «اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از قاچاق انسان، رسیدگی به پروندههای قاچاق انسان و رسیدگی به قربانیان، سه موضوعی است که ایالات متحدهی امریکا در گزارش خود به آن تأکید کرده است.»
وزیر عدلیه، افزود که قاچاق انسان و قاچاق مهاجران در افغانستان وجود دارد. به گفتهی او، تعداد زیادی از کودکان در ولایتهای دوردست، زیر نام آموختن علوم دینی از خانوادههای شان گرفته شده و به پاکستان قاچاق میشوند و در آن جا، آموزش تروریستی میبینند.
او گفت که تعداد زیادی از این کودکان، توسط نیروهای امنیتی و استخباراتی دوباره برگردانده شده و تحت حمایت دولت قرار گرفته اند. او افزود که عدم آگاهی خانوادهها از اضرار قاچاق، مهمترین عامل این پدیده است.
آقای معنوی، ابراز امیدواری کرد که با توجه به شرایط، افغانستان از تعزیرات احتمالی معاف شود و این موضوع، سبب قطع کمکهای مالی امریکا نشود.
وزیر عدلیه، تأکید کرد که اقدامها و مبارزهی دولت افغانستان با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران، جدی است.
این در حالی است که پیش از این، نهادهای امنیتی، بارها از قاچاق کودکان و نوجوانان به مدارس طالبان در پاکستان، جلوگیری کرده اند.
چند ماه پیش، امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری، گفته بود که بیشتر فرماندهان طالبان و تروریستان، همان افرادی اند که ۱۵ یا ۱۶ سال پیش برای آموزش به کراچی و سایر شهرهای پاکستان فرستاده شدند و حالا به افرادی بیرحم بدل شده اند.
او خاطرنشان کرده بود؛ بیشتر کودکانی که برای آموزش علوم دینی به پاکستان فرستاده میشوند، از خانوادههای بیبضاعت اند و برای جلوگیری از فرستادن آنها به بیرون از خاک افغانستان، باید چارچوب حقوقی و قانونی ایجاد شود.