پنج تفاهم‌نامه در بخش معارف و تحصیلات عالی میان مقام‌های افغانستان و هند امضا شد

صبح کابل
پنج تفاهم‌نامه در بخش معارف و تحصیلات عالی میان مقام‌های افغانستان و هند امضا شد

مقام‌های وزارت‌های اقتصاد، تحصیلات عالی و معارف، پنج تفاهم‌نامه را در بخش معارف و تحصیلات عالی، با سفیر هند در کابل، امضا کردند.

مصطفی مستور، وزیر اقتصاد، روز یک‌شنبه (۱۵ سرطان)، در نشست مشترکی با وینی کمار، سفیر هند در کابل، سرپرست وزارت تحصیلات عالی و معاون مالی و اداری وزارت معارف، گفت که این تفاهم‌نامه‌ها، مربوط به پنج پروژه‌ای است که تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، با کمک مالی هند، در ولایت‌های بدخشان، خوست، فراه و کاپیسا تطبیق خواهد شد.

به گفته‌ی او، با امضای این تفاهم‌نامه‌ها و کمک مالی ۲.۶ میلیون دالری هند به افغانستان، دو باب مکتب در بدخشان، یک باب مکتب در خوست، ساختمان تدریسی موسسه‌ی تحصیلات عالی فراه و جاده‌های داخل دانشگاه دولتی البیرونی در کاپیسا، اعمار خواهد شد.

آقای مستور، افزود که این پنج پروژه، از جمله‌ی آخرین پروژه‌هایی است که در سه مرحله با کمک مالی هند در ۳۴ ولایت افغانستان تطبیق شده و یا کار روی آن جریان دارد.

او علاوه کرد که این برنامه‌ها، به گونه‌ی مجموعی ۱۲۰ میلیون دالر هزینه برداشته و تا پایان ۲۰۲۱ میلادی، در سراسر افغانستان، ۵۸۷ پروژه‌ی کوچک با تأثیرات بلند اجتماعی، به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

آقای مستور، گفت که با پایان مرحله‌ی سوم این پروژه‌ها، تا ماه دسامبر ۲۰۲۱ میلادی، مرحله‌ی چهارم آن نیز آغاز خواهد شد.

از سویی هم، وینی کمار، سفیر هند در کابل، در این نشست گفت که دولت هند، در جریان دو دهه‌ی گذشته، حدود سه میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده و بیش‌تر آن، در بخش‌های بازسازی و پروژه‌های کوچک با تأثیرگذاری بلند اجتماعی، مصرف شده است.

این در حالی است که دولت هند، همواره در بخش‌های بازسازی و تحصیلات عالی، با دولت افغانستان همکاری داشته است.