مسؤولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، تأکید میکنند که نزدیک به ۵۰ درصد از شهروندان افغانستان، به غذای کافی دسترسی ندارند.
حشمتالله غفوری، معاون آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، روز پنجشنبه (۲۵ میزان) در مراسم گرامیداشت از روز جهانی غذا، گفت که نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان به غذای کافی دسترسی ندارند.
او افزود: «نزدیک به ۸۲۰ میلیون نفر در سطح جهان با کمبود مواد غذایی مواجهاند و کودکان بزرگترین جمعیت افراد گرسنهی جهان را شکل میدهد. در این میان، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان نیز به غذای کافی دسترسی ندارند.»
آقای غفوری علاوه کرد که افغانستان یک کشور زراعتی است و وزارت زراعت تلاش میکند که مقدار تولید خوشکیفیت را بیشتر بسازد تا همهی مردم دسترسی کافی به مواد غذایی داشته باشند.
از سویی هم، فبریزیو سیساریتی از مسؤولان ادارهی خوراکه و زراعت ملل متحد در افغانستان، گفت که نبود مصؤونیت غذایی در تمام کشورها وجود دارد، اما در افغانستان ۴۴.۶ درصد شهروندان این کشور به غذای کافی دسترسی ندارند و ۳۳.۶ درصد کودکان هم دچار سوء تغذیه و کوتاهی قد استند.
در همین حال، فدامحمد پیکان، معاون عرضهی خدمات صحی وزارت صحت، در این مراسم میگوید که نداشتن مصؤونیت غذایی، بیشتر کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفتهی او، ۳۷درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان به کوتاهی قد و سوء تغذی مبتلا استند. او ادامه داد که سوء تغذی تنها از کمبود غذا ناشی نمیشود، بلکه بیتوجهی برخی از خانوادهها در استفاده از غذای ناسالم نیز منجر به سوءتغذی در کودکان میشود.
فقر، جنگ، وضعیت ناگوار سیاسی، پالیسیهای نادرست، اقتصاد ضعیف و افزایش مهاجرتها از دلایل عمدهی کمبود یا نبود مصؤونیت غذایی در جهان به شمار میرود.