سرور دانش: ۱۳ میلیون نفر در افغانستان امنیت غذایی ندارند

صبح کابل
سرور دانش: ۱۳ میلیون نفر در افغانستان امنیت غذایی ندارند

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری، می‌گوید که ۱۳ میلیون نفر در سراسر افغانستان، امنیت غذایی ندارند و ۸ میلیون آن‌ها در وضعیت حاد عدم امنیت غذایی به سر می‌برند.

آقای دانش که روز پنج‌شنبه (۱۵ عقرب)، در مراسم «سومین سال‌گرد راه‌اندازی آجندای ملی امنیت غذایی و تغذیه‌ی افغانستان» سخن می‌زد، گفت که افراد ساکن در روستاها، بیشتر از شهرنشین‌ها در معرض عدم امنیت غذایی قرار دارند.

به گفته‌ی او، برای دسترسی تمام شهروندان به غذای کافی و تامین امنیت غذایی، بودجه‌ی ملی باید معطوف به کاهش فقر و محو گرسنگی ترتیب شود.

او افزود: «علاوه بر این، تمام سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی کشور باید با توجه به کاهش فقر و محو گرسنگی تعیین شود تا ما بتوانیم به اهداف خود در راستای تامین امنیت غذایی شهروندان دست یابیم.»

آقای دانش، جنگ، فقر، عدم عدالت در توزیع منابع، گران‌شدن قیمت مواد غذایی، کمبود آب، تخریب محیط زیست و بروز قحطی به دلیل موضوعات سیاسی را از عوامل اصلی عدم تامین امنیت غذایی شهروندان افغانستان دانست.

معاون دوم ریاست‌جمهوری، با اشاره به جنگ جاری در افغانستان، گفت: «جنگ تمام منابع ما را تبدیل به خاکستر کرده و مانع راه‌اندازی برنامه‌های اقتصادی، انکشافی و توسعه‌ای شده است. تخریب صدها کیلومتر سرک، پل‌ها و پل‌چک و آسیب رساندن به برنامه‌های زیربنایی از سوی طالبان در سال‌های گذشته، نشان می‌دهد که جنگ نه تنها مانع پیشرفت و توسعه افغانستان شده، بلکه باعث ویرانی بیشتر شده است.»

او افزود که به همین دلیل، ضرورت به ختم جنگ و تامین صلح است که امیدواریم بتوانیم به صلح دست یابیم و جنگ پایان یابد.

از سویی هم، عبدالکریم طوطاخیل، معاون انسجام امور اداره‌ی امور ریاست‌جمهوری، در این مراسم گفت که جنگ، خشک‌سالی و نبود سیستم، از جمله عوامل مهم نبود امنیت غذایی در افغانستان استند و با شیوع ویروس کرونا، وضعیت امنیت غذایی در کشور، بدتر از قبل شده است.

هم‌چنان، انورالحق احدی، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در این مراسم گفت که این وزارت، برنامه‌های مهمی را برای بهبود زراعت و توسعه زراعت در سراسر افغانستان روی دست دارد که با اجرایی شدن آن‌ها، دسترسی شهروندان به غذای کافی و امنیت غذایی نیز افزایش خواهد یافت.