وزارت خارجهی افغانستان، اعلام کرده که سند منتشرشده از سوی وزارت خارجهی پاکستان مبنی بر وضع تحریمها بر رهبران گروه طالبان و شبکهی حقانی را مورد بررسی همهجانبه قرار داده است.
در اعلامیهای که روز سهشنبه (۴ سنبله)، از سوی وزارت خارجه منتشر شده، آمده است که دولت افغانستان، روند تطبیق تحریمها بر رهبران گروه طالبان و شبکهی حقانی را مورد نظارت و پیگیری قرار خواهد داد.
بر اساس اعلامیه، تطبیق و تحقق تمام قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد، به ویژه مصوباتی که سبب قطع منابع تمویل و تجهیز فعالیتهای تروریستی و جلوگیری از جنگ و خونریزی میشوند، بر همهی دولتها الزامی است.
وزارت خارجه، از دولت پاکستان خواسته است تا ضمن رعایت تعهدات و مسؤولیتهای بینالمللیاش، قطعنامههای صادرشده را عملی کرده و برای تطبیق و تحقق کامل آنها، متعهد بماند.
این وزارت، افزوده است که قطعنامهی شورای امنیت ملل متحد و اجماع ایجادشدهی منطقهای و بینالمللی، زمینه را برای برقراری صلح عادلانه و پایدار، فراهم ساخته است.
در اعلامیه، آمده است که دولت افغانستان، بار دیگر از گروه طالبان میخواهد تا مذاکرات صلح را هرچه زودتر آغاز و با قطع خونریزی و تعهد کامل به صلح باعزت و پایدار، خود را در معرض تعزیرات و تحریمات بینالمللی قرار ندهد.
دولت پاکستان، به تازگی، در مورد وضع تحریم بر ۱۰۵ عضو رهبری گروه طالبان و شبکهی حقانی، با شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفتوگو کرده است.
اسلامآباد، به رسم پیروی از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد، این اعضای گروه طالبان و شبکهی حقانی را تحریم کرده است.
در این دستور تحریم که توسط وزارت خارجهی پاکستان، در (۱۸ آگست) صادر شده، آمده است: «حکومت پاکستان خرسند است که دستور اجرا شدن کامل قطعنامهی ۲۲۵۵ سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل را داده است. این تحریمها، شامل تحریم دارایی، ممنوعیت مسافرت، تحریم تسلیحاتی و امثال آن میشود.»
در میان فهرست افرادی که پاکستان بر آنها تحریم وضع کرده، نامهای ملاعبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان و رییس دفتر این گروه در شهر دوحهی قطر، سراجالدین حقانی، معاون دیگر رهبر طالبان و رهبر برحال شبکهی حقانی و شمار دیگری از اعضای این دو گروه، به چشم میخورد.
از سویی هم، گفته شده است که پاکستان میخواهد با این کار، از فهرست خاکستری شورای امنیت سازمان ملل متحد که به عنوان حامی تروریزم چندی قبل به آن اضافه شده، بیرون شود.
این در حالی است که پیش از این، دولت پاکستان بارها متهم به حمایت و دادن پناهگاه برای گروههای تروریستی به ویژه طالبان، شبکهی حقانی و القاعده شده است.