مقامهای دولت افغانستان میگویند که رییسجمهور غنی، فرمان عفو مجازات و رهایی زندانیان طالب را صادر کرده است.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاستجمهوری سهشنبهشب (۲۰ حوت)، در برگهی تویتر خود از صدور فرمان رهایی زندانیان طالب خبر داده و گفته است که این فرمان به منظور آغاز و انجام مذاکرات بینالافغانی، صادر شده است.
بربنیاد مادهی اول فرمان رییسجمهور غنی، زندانیانیکه با استفاده از این فرمان آزاد میشوند، مکلف به ارائهی تعهد کتبی مبنی بر عدم برگشت آنها به صفوف جنگ میباشند و رهایی زندانیان بعد از تکمیل روند بایومتریک صورت میگیرد.
در مادهی دوم این فرمان تأکید شده که عفو مجازات و رهایی ۱۵۰۰ زندانی مربوط به گروه طالبان به نشانهی حسننیت از بازداشتگاههای افغانستان صورت میگیرد که روند رهایی آنها از تاریخ ۲۴ حوت ماه جاری آغاز میشود.«در هر روز ۱۰۰ تن از محبوسین مربوط به گروه طالبان با درنظرداشت سن، وضعیت صحی و مدت حبس باقیمانده رها شوند.»
مادهی سوم فرمان ریاستجمهوری، در خصوص کاهش خشونتها از سوی گروه طالبان اشاره میکند که بعد از آغاز و در جریان مذاکرات مستقیم میان هیأت تعیینشده از جانب دولت افغانستان و گروه طالبان، در هر دو هفته به تعداد ۵۰۰ نفر زندانی طالبان که مجموعشان به ۳۵۰۰ نفر میرسد، مشروط به کاهش چشمگیر خشونتها، از بند رها خواهند شد.
رییسجمهور غنی مسؤولیت تطبیق این حکم را به دفتر شورای امنیت داده است.
در همین حال، شورای امنیت سازمان مللمتحد، امضای توافقنامهی صلح امریکا و گروه طالبان و اعلامیهی مشترک دولت افغانستان و امریکا را با اکثریت آرا تصویب کرده است.
از سوییهم زلمی خلیلزاد، فرستادهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان از صدور فرمان ریاست جمهوری استقبال کرده و گفته است که شورای امنیت در قطعنامهی خود از دولت افغانستان و گروه طالبان خواسته تا تدابیر اعتمادسازی را ادامه داده و به سوی مذاکرات بینالافغانی، سریعتر حرکت کنند.
آقای خلیلزاد نوشته است:«این قطعنامه نمایانگر حمایت جامعهی جهانی از رویکرد ما برای امنیت جهان از افغانستان میباشد، صلح، وحدت و حاکمیت برای مردم افغانستان.»
امریکا و گروه طالبان در دهم حوت ماه جاری، توافقنامهی صلح را امضا کردند و بر اساس این توافق، قرار بود که به تاریخ بیستم حوت یعنی روز گذشته، مذاکرات بینالافغانی میان دولت افغانستان و گروه طالبان آغاز شود. پیش از این، گروه طالبان اعلام کرده بود که در بیستم حوت آمادهی مذاکرات بینالافغانی میباشد و در صورتیکه مذاکرات آغاز نشود، مسؤولیت آن به دوش دیگران خواهد بود.
با این حال، دفتر سیاسی طالبان در قطر به تازگی اعلام کرده که فهرست پنج هزار زندانی را به جانب دولت امریکا فرستاده و زندانیان زمانی تحویل میگیرد که مورد تأیید هیأت این گروه قرار بگیرد.