
مشاور ارشد ریاستجمهوری در امور روابط عامه و استراتژیک، از رسانههایی که نسبت به محدودیت در دسترسی به اطلاعات اعتراض کرده اند، خواست تا مشخص کنند که در کدام مقطع زمانی برای آنها محدودیت وضع شده و در کدام مورد دچار مشکل شده اند.
وحید عمر، پس از چاشت روز سهشنبه (۱۵ دلو) در یک نشست خبری گفت که در جریان شش ماه گذشته، تنها سخنگویان ریاستجمهوری، ۱۰۳۷۸ مورد با رسانهها معلومات ارائه کرده اند.
او افزود، رسانههایی که در نامهی اعتراضی امضا کرده اند، باید وضاحت بدهند که در کدام مقطع زمانی و از سوی کدام اداره، به آنان اطلاعات ارائه نشده است.
آقای عمر گفت: «از میان ۳۰ رسانهای که پای نامهی اعتراضی امضا کرده اند، ۷ رسانه محلی اند و شاید ادارات محلی به آنها معلومات نداده باشد که در این زمینه تلاش میکنیم که مشکل حل شود؛ ۹ رسانهی دیگر نیز با افراد و احزاب سیاسی در ارتباط اند و مستقل نیستند؛ اما روی هم رفته حاضریم با آنها بشینیم و مشکل شان را حل کنیم.»
او گفت که حکومت افغانستان، متعهد است تا با تمام رسانههای معترض، نشست برگزار کرده و به مشکلات آنها رسیدگی کند.
آقای عمر تأکید کرد که حکومت افغانستان، رسانهها، آزادی بیان، جامعهی مدنی، زنان و غیره، بخشی از نظام جمهوریت اند و باید روابط خود را به گونهی مستحکم نگه دارند. او افزود: «ما در آینده، با مشکلات بزرگی مواجه استیم و باید همه با هم یک جا برای حل آن تلاش کنیم.»
گفتنی است که ۳۰ رسانه، روز سهشنبه (۱۵ دلو) در یک نامهی اعتراضی، نسبت به بدترشدن وضعیت دسترسی به اطلاعات در افغانستان، ابراز نگرانی کردند.
این رسانهها، خواهان اقدام جدی از سوی دولت افغانستان، جامعهی جهانی و نهادهای حامی رسانهها در راستای تحقق حق دسترسی به اطلاعات شدند.