تاجران هرات دروازه‌ی اداره‌ی نورم و استندرد را بستند

محمد رحیم ملک‌زی
تاجران هرات دروازه‌ی اداره‌ی نورم و استندرد را بستند

شماری از تاجران ولایت هرات، ادعا می‌کنند که مسؤولان اداره‌ی نورم و استندرد، به بهانه‌های مختلف، آن‌ها را وادار به پرداخت پول می‌کنند و به همین دلیل، تصمیم گرفته‌اند که فعالیت این اداره را متوقف کنند.

محمدیونس قاضی‌زاده، رییس اتاق تجارت ولایت هرات، می‌گوید که از یک ماه به این سو، کارمندان اداره‌ی نورم و استندرد این ولایت، به بهانه‌های مختلفی از هر موتر کالاهای تجارتی، تا ۵۰۰ دالر اخاذی کرده که این مسأله، سبب وارد شدن ضربه‌ی شدید اقتصادی بر سکتور خصوصی شده است.

آقای قاضی‌زاده، می‌افزاید که مسؤولان اداره‌ی نورم و استندرد، از آن‌ها به این بهانه که استندردها را رعایت کنند، پول می‌گیرند و در صورتی که پرداخت نکنند، اجازه‌ی انتقال اموال شان را نمی‌دهند.

رییس اتاق تجارت ولایت هرات، هم‌چنان می‌گوید که به صورت میانگین، روزانه حدود ۲۵۰ عراده موتر، تنها مواد ساختمانی وارد کشور می‌کنند و اداره‌ی نورم و استندرد از هر موتر تا ۵۰۰ دالر امریکایی پول می‌گیرد.

در همین حال، حاجی عبدالواسع، رییس اتحادیه‌ی مواد ساختمانی ولایت هرات، ادعا می‌کند، مواد ساختمانی‌ای را که آن‌ها وارد کشور می‌کنند، مطابق معیار و استندرد قبول شده‌ی جهانی است؛ اما با این حال، مسؤولان اداره‌ی نورم و استندرد، بهانه‌گیری کرده و از آن‌ها پول اخذ می‌کنند.

او می‌گوید که مسؤولان این اداره، از ۱۶ روز به این طرف، موترهای اموال تجارتی را به بهانه‌ی بی‌کیفیت بودن، متوقف کرده اند و در صورت ادامه‌ی این روند، ممکن است که تاجران این ولایت، میلیون‌ها دالر از این ناحیه ضرر کنند.

این معترضان خواهان تأمین عدالت استند و تأکید می‌کنند که پس از این حاضر نیستند که برای مسؤولان اداره‌ی نورم و استندرد، باج بدهند.

با این حال، مسؤولان اداره‌ی نورم و استندرد ولایت هرات، ادعای این تاجران را رد کرده و می‌گویند که فعالیت‌های این اداره، مطابق اصول و طرزالعمل‌های معیاری است.

خیبر مثمر، آمر اداره‌ی نورم و استندرد ولایت هرات، تأکید می‌کند که ادعای تاجران در مورد فساد و اخاذی در حد یک اتهام است. او ضمن این که می‌گوید، چنین فشارهای ازسوی تاجران هرات، نمی‌تواند تأثیرات منفی بر فعالیت‌های آن‌ها داشته باشد، تأکید می‌کند که اجازه نخواهند داد که اموال بی‌کیفیت وارد افغانستان شود.

تاجران هرات، در حالی دروازه‌ی اداره‌ی نورم و استندرد این ولایت را بسته‌اند که چند روز پیش، رییس عمومی و برخی از اعضای بلندپایه‌ی این اداره، هنگام گرفتن رشوه، از سوی دادستانی کل بازداشت شده بودند.