هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی پیشین ایالات متحدهی امریکا، نسبت به عواقب خروج نیروهای امریکایی از افغانستان هشدار داد.
بانو کلینتون، روز یکشنبه (۱۲ ثور/ ۲ می)، به شبکهی خبری سیانان، گفت که عواقب ماندن و ترک افغانستان پیشبینی شده و ناخواسته است.
او افزود: «دو مورد از عواقبی است که ایالات متحده باید بر روی آنها تمرکز کند که آن دو مورد شامل سقوط احتمالی دولت افغانستان و تسخیر آن کشور توسط طالبان و خطر فعالیت گروههای تروریستی جهانی در این کشور است.»
هیلاری کلینتون، وزیر خارجهی امریکا در زمان بارک اوباما و کاندولیزا راییس، وزیر خارجهی امریکا در زمان جورج بوش، هر دو پیش از این نیز به اعضای کمیتهی وزارت خارجهی مجلس نمایندگان ایالات متحده، نسبت به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.
خبرگزاری اکسیوس، به نقل از یکی اعضای این کمیته نوشته بود که بانو رایس، گفته که ایالات متحده مجبور به بازگشت دوباره به افغانستان خواهد شد.
کلینتون و رایس، با کمی اختلاف نظر در مورد افغانستان، گفته اند: «ما برای ادامه ماموریت ضد تروریزم در خارج از کشور، به این نیروها احتیاج خواهیم داشت و نگران عواقب احتمالی ناشی از خروج سریع همه نیروهایی امریکایی استیم.»
هیلاری کلینتون و کاندولیزا رایس، پس از حملات ۱۱ سپتمبر در سال ۲۰۰۱ از مداخلهی نظامی در خاورمیانه پشتیبانی کردند. رایس که مشاور امنیت ملی بوش نیز بود، ضرورت ورود امریکا به جنگ را توجیه کرد.
هیلاری کلینتون، سناتور آن وقت و به عقیده بسیاریها شاهین نظامی، در سال ۲۰۰۲ به نفع جورج بوش رای داد تا اختیارات جنگ را به دست بگیرد. او همچنان در سال ۲۰۰۹ از افزایش نیروهای اضافی در افغانستان نیز حمایت کرد.
کلینتون در حالی در مورد عواقب خروج نیروها از افغانستان هشدار میدهد که روند خروج سربازان امریکایی و ناتو از افغانستان آغاز شده است. بر اساس تصمیم جو بایدن، رییسجمهور امریکا و از همحزبیهای بانو کلینتون، نیروهای امریکایی تا ۱۱ سپتمبر به گونهی کامل از افغانستان خارج خواهد شد.