کمیسیون رسیدگی به شکایتهای انتخاباتی، روز سهشنبه (۲۴ جدی) فیصله کرد که آرای بیش از پنج هزار محل رأیدهی، باید دوباره بازشماری شود.
محمدقاسم الیاسی، سخنگوی این کمیسیون، در آن زمان گفته بود که آرای ۱۶۹۹ محل در کابل، ۱۱۷ محل در کاپیسا، ۹۲ محل در پروان، ۲۵ محل در میدانوردک، ۱۷ محل در لوگر، ۱۵۸۲ محل در ننگرهار، ۶ محل در بغلان، ۶۵ محل در غزنی، ۳۸۳ محل در پکتیکا، ۱۸۶ محل در پکتیا، ۵۳ محل در خوست، ۲۴۳ محل در کنر، ۷۳ محل در تخار، ۴۶ محل در کندز، ۵۱ محل در غور، ۶۱ محل در زابل، ۱۲۱ محل در کندهار، ۲۶۵ محل در هلمند، ۶۰ محل در هرات و ۱۷۷ محل در نیمروز، نیاز به بازشماری دوباره دارد.
اما با گذشت بیش از ده روز از این فیصله، کمیسیون مستقل انتخابات تاکنون روند بازشماری آرا را آغاز نکرده است. عبدالعزیز ابراهیمی، سخنگوی این کمیسیون، به روزنامهی صبح کابل میگوید که پس از درخواست کمیسیون شکایات مبنی بر بازشماری پنجهزار محل رأیدهی، تیم تخنیکی این کمیسیون به تجزیه و تحلیل آغاز کرده است.
آقای ابراهیمی افزود، به دلیل برخی نواقض تخنیکی و عدم ارسال نتیجهی استنافخواهی تا کنون کمیسیون انتخابات بازشماری آرا را آغاز نکرده است.
سخنگوی کمیسیون انتخابات میگوید که آنها یک مکتوب یازدهفقرهای به کمیسیون شکایات فرستاده اند؛ اما تا کنون جوابی از سوی این کمیسیون دریافت نکرده اند.
به گفتهی عزیز ابراهیمی، کمیسیون انتخابات آماده است پس از دریافت جواب مکتوب از سوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، بازشماری آرا را آغاز کند.
در همین حال، چمنشاه اعتمادی، رییس دبیرخانهی کمیسیون رسیدگی به شکایتهای انتخاباتی، به روزنامهی صبح کابل میگوید که قرار بود پنجشنبه (۳دلو) جواب مکتوب کمیسیون انتخابات داده شود؛ اما به دلیل ملاحظات کمیشنران این کمیسیون، فرستادن آن به تأخیر افتاده است.
آقای اعتمادی افزود که کمیسیون شکایات فردا شنبه (۴دلو) جواب مکتوب کمیسیون انتخابات را میفرستد تا هرچه زودتر بازشماری آرا آغاز شود. «مکتوب آماده شده است، فقط نظر نهایی کمیشنران شرط بود که روز شنبه در اولین ساعت ما نظر کمیشنران را خواهیم گرفت و جواب مکتوب کمیسیون انتخابات را ارسال خواهیم کرد و در روزهای آینده روند بازشماری آغاز خواهد شد.»
این در حالی است که کمیسیون مستقل انتخابات، در اول ماه جدی، نتیجهی ابتدایی انتخابات ریاستجمهوری را پس از تکمیل بازشماری آرا، اعلام کرد. بر اساس این نتیجه، محمداشرف غنی، با گرفتن بیش از پنجاه درصد آرا در صدر و عبدالله عبدالله، در مقام دوم قرار گرفت. آقای غنی بیش از ۹۲۳ هزار رأی (۵۰.۶۴ درصد) و آقای عبدالله بیش از ۷۲۰ هزار رأی (۳۹.۵۲ درصد) به دست آورد.
به تازگی نیز کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی روند رسیدگی به شکایتهای استینافی را آغاز کرده است.
قرار است پس از فیصلهی کمیسیون رسیدگی به شکایتهای انتخاباتی، نتیجهی نهایی انتخابات ریاستجمهوری اعلام شود.