
وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت، گفته است که آزمایشهای انجامشده، نشان میدهد که نوع هندی ویروس کرونا، از دلایل عمدهی افزایش موارد مثبت در افغانستان بوده است.
آقای مجروح که روز شنبه -۵ سرطان- در یک نشست خبری صحبت میکرد، گفت که نوع انگلیسی ویروس کرونا، چند ماه پیش در افغانستان تشخیص داده شده بود؛ اما دو روز پیش، با استفاده از کیتهای تشخیصیهای که از سوی متخصصان افغانستانی آماده شده، نوع هندی یا دلتای ویروس کرونا نیز تشخیص داده شد.
او افزود: «به عنوان یک مثال، از میان ۱۹ نمونه، ۸ نمونهی آن انگلیسی و ۱۱ نمونهی دیگر نوع دلتا یا هندی بود که این موضوع، انتشار وسیع نوع دلتای کرونا را در افغانستان نشان میدهد. یکی از دلایل عمدهی افزایش تعداد واقعات و وخامت وضعیت بیماران، وجود نوع دلتای ویروس در کشور است.»
آقای مجروح، همچنان گفت هرچند محدودیتها و نکات صحی به گونهی کامل رعایت نشد؛ اما سرعت انتشار ویروس کرونا در افغانستان کاهش یافته است. به گفتهی او، با وجود کاهش در سرعت انتشار؛ اما هنوز هم تعداد مبتلایان رو به افزایش است.
او گفت: «در چند روز گذشته، یک درصد آزمایشهای مثبت کرونا، کاهش یافته است. میزان مراجعهی بیماران وخیم چهار درصد بوده است. آزمایشها هم ۹ درصد افزایش داشته است و ۸ درصد موارد تأییدشده، افزایش داشته است.»
سرپرست وزارت صحت، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت که این وزارت، زیر فشار قرار دارد تا مکتبها و دانشگاهها را بازگشایی کند.
او افزود که وزارت صحت، ناچار است تا به خاطر این فشارها، طرحی را برای تعیین سرنوشت مکتبها و دانشگاهها با رعایت نکات صحی، نهایی کند.
آقای مجروح گفت که در قالب این طرح، قرار است در هفتهی اول ماه جولای، سه میلیون دوز -تک دوز- واکسین «جانسین و جانسین» از سوی دولت امریکا به افغانستان کمک شود.
او تصریح کرد که با رسیدن این واکسینها به افغانستان، در کنار افراد بالای ۴۰ سال و کارمندان صحی، تلاش میشود تا هیئت اداری مکتبها و دانشگاهها و پس از آن، خانوادهی دانشآموزان صنفهای اول تا سه در مرحلهی اول و پس از آن صنفهای چهار تا شش در مرحلهی دوم، واکسین شوند و بعد، برنامهی بازگشایی مکاتب روی دست گرفته شود.
این در حالی است که اخیرا، ثبت موارد مثبت ویروس کرونا و مرگومیر ناشی از آن، در افغانستان افزایش یافته است. بیشترین آمار ابتلا و مرگومیر در افغانستان، در کابل ثبت شده است.
به دنبال افزایش موارد مثبت کرونا و مرگومیر ناشی از آن، دولت افغانستان، بر فعالیت برخی از نهادها، محدودیت وضع کرده که مکتبها و دانشگاهها نیز شامل آن بوده و از یک ماه به این طرف، تعطیل است.
موارد مشابه:
http://مرگ به اثر کرونا؛ ۲۰۰ قبر در ۱۰ روز
http://افزایش مرگ ناشى از کرونا و بیتوجهی شهروندان به دستورهای بهداشتى
http://افزایش بیماران کرونایی و کمبود اکسیجن؛ «برگرد اکسیجن نیاز نیست، مریض را از دست دادیم!»