سازمان جهانی مهاجرت در گزارشی، اعلام کرده است که بیشتر از نیمی از کودکان ۵-۷ساله در افغانستان، به نوعی مشغول کار استند و همهگیری کوید-۱۹، وضعیت را بدتر کرده است.
در گزارشی که روز جمعه -۲۱ جوزا- از سوی این سازمان به نشر رسیده، آمده است که همهگیری ویروس کرونا، سبب بدترشدن معیشت خانوادهها شده و با تعطیلشدن مکاتب، شمار کودکان کار نیز افزایش یافته است.
در گزارش به نقل از دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا)، آمده است که نیمی از جمعیت افغانستان -۱۸٫۴ میلیون-، به حمایت بشردوستانه نیاز دارد.
سازمان جهانی مهاجرت، گفته است که با آغاز گفتوگوهای صلح افغانستان، شمار بازگشتکنندگان از کشورهای همسایه و شمار افرادی که به کمکهای بشردوستانه نیازمند استند، افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، از ماه جنوری تا ماه می سال روان میلادی، ۴۹۰ هزار نفر از کشورهای ایران و پاکستان به افغانستان باز گشته که افزایش ۴۲درصدی را نسبت به سال گذشتهی میلادی نشان میدهد.
آمار و ارقام سازمان جهانی مهاجرت، نشان میدهد که بازگشتکنندگان از کشورهای همسایهی افغانستان، برای تأمین هزینههای زندگی خود، کودکانشان را به کارکردن وا میدارند که این رقم در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۹ درصد بود و در سال روان به ۳۵ درصد رسیده است.
فلوریان ایچگوت، مدیر برنامهی حفاظت از مهاجران افغانستان، گفته است: «بازگشتکنندگان از کشورهای همسایه، در بیشتر موارد، بدتر از اوضاع قبل خود باز میگردند؛ زیرا برای رفتن به کشورهای بیرونی، یا خانههای خود را فروخته و یا هم قرضه گرفته اند.»
به گفتهی او، بیشتر خانوادهها به دلیل ناامنی و فقر مهاجرت میکنند؛ اما هنگامی که آنها مجبور به بازگشت میشوند، کودکان را به کار میفرستند که برای بقای خانواده ضروری است؛ اما این روش، کودکان را در معرض خطر جدی قرار میدهد.