رسانههای امریکایی، گزارش داده اند که جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحده، دستور داده است تا مواضع طالبان در افغانستان، با بمبافکنهای (B-52) هدف قرار بگیرد.
روزنامهی تایمز، گزارش داده است که ایالات متحده، بمبافکنهای B-52 امریکایی و چرخبالهای «اسپکتر» خود را به افغانستان فرستاده تا از پیشروی طالبان در سه شهر کلیدی جلوگیری کند.
بر اساس گزارش، برگشت بمبافکنهای هشت موتورهی B-52 به میدان، نشانهی واضحی از این است که پنتاگون خواستار تشدید حملههای روزانهی خود است تا به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کند.
در گزارش، آمده است که مهمات و خلبانهای هواپیماهای جنگی که توسط افغانستانیها استفاده میشود، در حال ازبینرفتن استند. بر اساس گزارش، در ماههای گذشته، دستکم، هفت خلبان بعد از حملههای طالبان جان خود را از دست داده و باقی خلبانها، از مأموریتهای پیدرپی خسته اند.
در گزارش، آمده است که بیشتر از یکسوم چرخبالها و هواپیماهای ۱۶۲ نیروهای هوایی بعد از خروج امریکا، ناکارآمد خواهد شد. منابعی در ارتش امریکا، به روزنامهی تایمز، گفته اند که جنگندههای B-52 از پایگاه هوایی العدید قطر به سوی افغانستان پرواز کرده اند. این جنگندهها که تا ۳۲ تن بمب را حمل میکند، در کندهار، هرات و لشکرگاه در هلمند، جنگجویان طالب را هدف قرار خواهند داد.
بر اساس گزارش، ایالات متحده، همچنان از پهبادهای «رپیر» و چرخبالهای «اسپیکتر AC-13-» استفاده میکند که نسخهی زمینیای از جنگندههای هوایی حملونقلی استند. این جنگندهها برای هدفهایی که در ارتفاع پایین قرار دارند و پشتیبانی هوایی نزدیک نیاز دارند و مجهز به توپ استند، طراحی شده است.
منابعی در ارتش امریکا، گفته اند که بعد از ۳۱ آگوست، قصد بر این است که حملههای هوایی شدت یابد؛ هرچند، در هفتهها و ماههای پیش رو، هزینهی رویکارآوردن مداوم جنگندههای هوایی از خلیج گلف، سرسامآور خواهد بود.
در گزارش آمده است که افزون بر رشد هزینهها، چالش نگهداشتن نیروی هوایی افغانستان بعد از خروج امریکا نیز، پیش کشیده خواهد شد.
بر اساس گزارش، «سوپر توکانو» و «کامبت کاروان»، در جنگ هوایی با طالبان نقش حیاتی دارد؛ اما، تعداد محدودی از خلبانها و خدمهی زمینی، برای استفاده از آن وجود دارد. در گزارش آمده است که خلبانهای افغانستانی، در سال ۲۰۱۵ به امریکا فرستاده شدند که پرواز سوپر توکانو را بیاموزند؛ اما تنها ۳۰ نفر در ۵ پنج سال واجد شرایط شدند.