دانش‌آموزان در غرب کابل به دلیل کمبود آموزگار و کتاب درسی اعتراض کردند

صبح کابل
دانش‌آموزان در غرب کابل به دلیل کمبود آموزگار و کتاب درسی اعتراض کردند

ده‌ها تن از دانش‌آموزان لیسه‌ی فیض محمد کاتب در غرب کابل، به دلیل کمبود آموزگار و کتاب درسی، دست به اعتراض زدند.

دانش‌آموزان این مکتب، روز سه‌شنبه (۳۱ حمل)، با حمل شعارهای «وزیر صاحب! ما معلم می‌خواهیم» و «وزیر صاحب! ما کتاب می‌خواهیم»، از وزارت معارف خواستند که مشکل کمبود آموزگار و کتاب درسی شان را حل کند.

کاظم تابش، سر معلم مکتب فیض محمد کاتب، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که این مکتب ۱۶ آموزگار رسمی و نزدیک به ۹ هزار دانش‌آموز دارد و هرساله با جذب ده‌ها آموزگار حق‌الزحمه، این مشکل را حل می‌کرد؛ اما در سال روان، به دلیل این که جذب آموزگار حق‌الزحمه از سوی وزارت معارف تایید نشده، دانش‌آموزان با مشکل کمبود آموزگار و کتاب درسی مواجه شده ‌اند.

اعتراض‌کنندگان با نشر قطع‌نامه‌ای، از وزارت معارف می‌خواهند که هرچه زودتر به مشکل کمبود آموزگار و کتاب‌های درسی در این مکتب توجه کند؛ در غیر آن دست به اعتراض گسترده‌ای خواهند زد.

اعتراض‌کنندگان، می‌گویند که این مکتب با کمبود ۱۸۸ آموزگار روبه‌رو است.

از سویی هم، روز دوشنبه (۳۰ حمل) نیز شماری از دانش‌آموزان مکتب نسوان سیدالشهدا در منطقه‌ی چهل‌دختران ناحیه‌ی سیزدهم، با حمل شعارهای «ما معلم می‌خواهیم، معارف با کیفیت، آینده‌ی درخشان، لطفا با سرنوشت ما بازی نکنید، تحصیل بدون تبعیض می‌خواهیم» دست به اعتراض زده بودند. آن‌ها نیز از کمبود آموزگار و کتاب درسی شکایت داشتند.

این در حالی است که مکتب‌های غرب کابل، با کمبود ۱۳۷۵ آموزگار مواجه است. گفته می‌شود که حدود ۳۰ هزار دانش‌آموز، در مکتب‌های غرب کابل درس می‌خوانند.

با این حال، نجیبه آرین، سخن‌گوی وزارت معارف، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که چالش کمبود آموزگار در سراسر افغانستان وجود دارد و این چالش، با آمدن آموزگاران حق‌الزحمه حل‌شدنی است.

به گفته‌ی او، وزارت معارف تلاش می‌کند که با همکاری وزارت مالیه، روند جذب آموزگاران حق‌الزحمه را آغاز کند.

 بانو آرین، می‌گوید: «به دلیل تاخیر در تصویب بودجه‌ی سال مالی ۱۴۰۰ خورشیدی از سوی شورای ملی و مشکل در بودجه‌ی آموزگاران حق‌الزحمه در وزارت مالیه، تا فعلا این مشکل حل نشده است.»