خشونت در برابر خبرنگاران ۵۰ درصد کاهش یافته است

صبح کابل
خشونت در برابر خبرنگاران ۵۰ درصد کاهش یافته است

کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران، اعلام کرده است که خشونت در برابر خبرنگاران، در شش ماه نخست سال جاری میلادی، در مقایسه با زمان مشابه آن در سال گذشته، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

نجیب‌الله شریفی، رییس اجرایی کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران، روز پنج‌شنبه (۲۷سرطان) در یک نشست خبری گفت که در جریان شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی، ۴۵ مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسیده است.

او افزود: «۳ مورد قتل، ۶ مورد جراحت، ۵ مورد لت‌وکوب، ۱۹ مورد توهین، ۱۰ مورد تهدید، ۱ مورد بازداشت و یک مورد اخراج اجباری، خشونت‌هایی استند که در شش ماه گذشته به ثبت رسیده است».

آقای شریفی گفت: «عامل ۲۰ مورد خشونت‌ها کارمندان دولتی بوده‌اند، عامل ۸ مورد گروه طالبان و داعش بوده‌اند و  عامل ۶ مورد آن نیز تا کنون شناسایی نشده است؛ مسؤولان رسانه‌ها نیز عامل ۳ مورد خشونت بوده‌اند»

او تاکید کرد که افزایش خشونت در برابر خبرنگاران از سوی کارمندان دولتی، نگران کننده است و حکومت باید به این موضوع رسیدگی کند.

آقای شریفی علاوه کرد که کاهش فعالیت گروه داعش، گفت‌وگوهای صلح و تلاش طالبان برای ارائه‌ی یک چهره‌ی بهتر به رسانه‌ها، از عوامل کاهش خشونت در شش ماه گذشته بوده است.

رییس اجرایی کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران، همچنان با اشاره به تهدید اخیر خبرنگاران از سوی طالبان، گفت: «این تهدیدها در حالی که حکومت به مصؤونیت خبرنگاران توجهی ندارد، در فعالیت رسانه‌ها خود سانسوری ایجاد کرده است».

این در حالی است که گروه طالبان، چند هفته قبل هشدار داده بود که اگر رسانه‌های دیداری و شنیداری افغانستان به تبلیغات منفی خود برضد‌ این گروه پایان ندهند، از سوی آنان هدف قرار خواهند گرفت.

این هشدار طالبان، با واکنش تند سازمان ملل متحد و نهادهای حامی خبرنگاران مواجه شده بود. نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، هشدار گروه طالبان به رسانه‌های افغانستان را محکوم کرده و خواستار لغو آن شده بود.

تدامیچی یاماموتو، گفته بود: «من صریحا این تهدید را محکوم می‌کنم و خواهان لغو آن استم؛ زیرا کلمات هرگز نباید با خشونت پاسخ داده شوند. تنها چالش قابل قبول در مقابل کلمات، ارائه‌ی استدلال بهتر است.»