احمدجواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت، میگوید که در حال حاضر، ۲٫۵ میلیون نفر در افغانستان از مواد مخدر استفاده میکنند.
آقای عثمانی، روز سهشنبه (۲۰ عقرب)، در مراسمی، ۳۰۰ نفر را که دورهی ترک اعتیاد شان تکمیل شده بود، از شفاخانهی هزاربستر ابنسینا مرخص کرد. او، در این مراسم گفت که از میان ۲٫۵ میلیون نفری که در افغانستان از مواد مخدر استفاده میکنند، نزیک به نیم میلیون آن معتاد به مواد مخدر استند.
پیش از این، در سال ۲۰۱۵، سازمان ملل متحد با نشر گزارشی اعلام کرده بود که ۱۲ درصد کل جمعیت افغانستان (۲٫۴ میلیون نفر) به مواد مخدر معتاد اند.
با این حال، آقای عثمانی میگوید که این ۳۰۰ نفر از ولایت ننگرهار برای درمان به شفاخانهی هزار بستر درمان معتادان ابنسینا انتقال داده شده بودند.
او افزود: «برای رسیدگی و درمان معتادان ولایت ننگرهار، ما تصمیم گرفتیم که شماری از معتادان این ولایت را به کابل انتقال داده و زیر مراقبت قرار دهیم. آنها پس از تکمیلکردن دورهی درمان، صحتیاب شده و پیش خانوادههای شان بر میگردند.»
آقای عثمانی، با اشاره به افزایش روند درمان معتادان به مواد مخدر در افغانستان، گفت: «ما قرار است برنامهی کاهش تقاضای مواد مخدر را پس از بازنگری، شامل برنامههای اساسی وزارت صحت بسازیم.»
به گفتهی آقای عثمانی، قرار است وزارت صحت در همکاری با شهرداری کابل، چند مرکز درمان معتادان را در شهر کابل ایجاد کند.
او افزود که در ادامهی کارزار جمعآوری معتادان مواد مخدر در شهر کابل، قرار است ۴۰۰ نفر دیگر نیز از سوی وزارت صحت جمعآوری و درمان شوند.
این در حالی است که بر اساس آخرین آماری که سال گذشته از سوی وزارت صحت منتشر شده بود، ۱۰۷ مرکز درمان معتادان در سراسر افغانستان وجود دارد که سالانه حدود دوصد هزار معتاد در این مراکز درمان میشوند.
گفتنی است که مواد مخدر، یکی از بزرگترین منابع مالی گروههای تروریستی در افغانستان به شمار میرود. دولت افغانستان، قاچاق و فروش مواد مخدر را در کنار فعالیت گروههای تروریستی، عامل دیگری برای ناامنی این کشور میداند.