
محمدمحقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و مشاور امنیتی ریاستجمهوری، میگوید که گروه طالبان به برقراری صلح و ثبات در کشور باور ندارند و با نام صلح، میخواهد «اسباب» جنگ دیگری را فراهم سازد.
آقای محقق که روز جمعه (۷ جوزا)، در مراسم دهمین سالیاد کشتهشدن ژنرال داوود داوود و شاهجهان نوری، در کابل صحبت میکرد، گفت؛ طالبان فکر نکنند که با خروج نیروهای خارجی، دست دولت و نیروهای امنیتی بسته میشود.
او افزود: «حال که آنها [امریکا] بعد از بیست سال میروند، بخیر بروند. ما امریکا را نخواسته بودیم، حال نمیگویم که بروند یا باشند. طالبان حال دلشان این طور پخته نشوند، که آنها رفتند، دست دیگرا بسته است، باز ما همرای اینها کار داریم. همان قهرمانهایی که شوروی را شکست دادند، حال هم پیر سربازانی استند که در برابر وطنشان تعهد دارند.»
آقای محقق، تصریح کرد که او شعار جنگ با طالبان را نمیدهد؛ اما به دلیل این که طالبان هیچ تمایلی برای برقراری صلح ندارند، آمادهی هرنوع جنگ احتمالی است. «از دنیا میخواهیم که فریب از او کسایی که گپای نرم نرم میزنند را نخورند. محاسبهی دنیا این باشد که افغانستان به لانهی تروریزم مبدل نشود، ما هم ایستاده استیم، د صلح و جنگ.»
به گفتهی او، طی بیست سال گذشته، رهبران جهادی آماده شدند که جنگ را متوقف کرده و به جای آن، دموکراسی و فضای درس و تحصیل برقرار شود. «در دو سال آخیر فامیدیم که ای گپا خراب است، ما هم کمکم آمادگی گرفته روانیم. در کنار دولت، در کنار نیروهای امنیتی و در خط نظام جمهوری ایستاد استیم، خود ما هم یک کمکم آمادگی خود را گرفته رایی استیم، امیدواریم که دوباره به جنگ منجر نشود.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که روند خروج سربازان خارجی از اول ماه می آغاز شده است. بر اساس معلومات نظامیان امریکایی، تا حال ۲۰-۳۰ درصد نیروهای این کشور از افغانستان بیرون شده است. با اینحال، برخی رسانههای خارجی گزارش داده که قرار است ایالات متحده پیش از خروج کامل از افغانستان، صدها سرباز ویژهی امریکایی را در کابل مستقر کند تا مانع سقوط کابل به دست جنگجویان طالب شوند.
روزنامهی بریتانیایی سان، به نقل از منابع معتبر، نوشته است که یک واحد نظامی ترکیه نیز مسؤولیت تأمین امنیت فرودگاه کابل را به عهده خواهد گرفت.
در گزارش آمده است که ایالات متحده، قصد دارد ۶۰۰ تن از نیروهای دریاییاش را به افغانستان بفرستد تا امنیت سفارت این کشور در کابل را تأمین کنند. از سوییهم، همزمان با خروج سربازان خارجی از افغانستان، حملات طالبان در گوشههای مختلف کشور افزایش یافته است. بر اساس معلومات وزارت دفاع، طالبان همهروزه در بیشتر از ۲۰ ولایت با نیروهای امنیتی میجنگند.