معاون دوم ریاستجمهوری، تأکید میکند که پس از امضای توافقنامه میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، تداوم پروسهی صلح باید به رهبری و مالکیت حکومت افغانستان باشد.
سرور دانش، روز چهارشنبه (۳۰ دلو) در نشستی که به مناسبت سالروز خروج ارتش سرخ شوروی از افغانستان برگزار شده بود، گفت که حکومت افغانستان، از تلاشهای ایالات متحدهی امریکا برای برقراری صلح استقبال میکند؛ اما بخش اصلی صلح، مذاکرات میان دولت و طالبان است.
او افزود: «امیدواریم امضای توافقنامه میان طالبان و امریکا، زمینه را برای آغاز گفتوگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و طالبان فراهم کند. بعد از امضای توافقنامه، تداوم پروسهی صلح باید در مالکیت افغانها باشد.»
آقای دانش، گفت که تیم مذاکرهکننده، باید به رهبری و محوریت دولت افغانستان، به گونهی همهشمول و فراگیر بوده و از تمام مردم نمایندگی کند.
او هشدار داد که اگر گروه طالبان، پناهگاه، پایگاه و رابطهی خود با سایر گروههای تروریستی را حفظ کند، هرچند آتش بس هم برقرار شود، به صلح پایدار دست نخواهیم یافت.
معاون دوم ریاستجمهوری، تصریح کرد: «صلح واقعی آن است که همه مردم آزادانه از حقوق شهروندی خود استفاده کنند و طالبان هم مانند سایر شهروندان، از این حقوق برخوردار شده و در حاکمیت سهیم شوند. از شرایط اصلی صلح، این است که خشونتها طوری کاهش یابد که همزمان با تداوم مذاکرات صلح، به آتشبس دائمی دست یابیم.»
آقای دانش، تأکید کرد که برقراری صلح، به معنای بازگشت به گذشته نیست؛ زیرا در حال حاضر، افغانستان در شرایط سال ۲۰۰۱ میلادی نبوده و در وضعیت فروپاشی سیاسی قرار ندارد.
او گفت: «جامعهی نوین افغانستان، در حال حاضر مشارکتی است و متشکل از اقوام، اقشار و مذاهب مختلف است؛ صلح هم باید همه شمول باشد و نتیجهی آن مورد قبول تمام مردم افغانستان قرار بگیرد.»
این در حالی است که گفتوگوهای صلح میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، وارد مرحلهی نهاییاش شده و قرار است تا آخر ماه جاری میلادی، توافقنامهی صلح میان دو طرف به امضا برسد. گفته میشود که دو هفته بعد از امضای این توافقنامه، گفتوگوهای بینالافغانی آغاز خواهد شد.