نمایندهی ویژهی اتحادیهی اروپا در افغانستان، تأکید میکند که اگر امارت اسلامی در افغانستان حاکم شود، ادامهی کمکها به این کشور، با مشکل روبهرو خواهد شد.
رولاند کوبیا، روز یکشنبه (۲۸ میزان) طی یک نشست خبری در کابل گفت که اتحادیهی اروپا خواهان از سرگیری گفتوگوهای صلح میان امریکا و طالبان و همچنان آغاز گفتوگوهای بینالافغانی است.
او افزود: «باید به عنوان پیششرط، آتشبس برقرار شود. ما از طرفهای درگیر میخواهیم که فرصتسوزی نکرده و به جنگ و خشونت در افغانستان نطقهی پایان بگذارند. منطق، مذاکرات صلح توأم با جنگ را نمیپذیرد؛ ما از طالبان میخواهیم که دست از جنگ بردارند و با ادامهی مذاکرات و با دست یافتن به صلح پایدار، حضور سیاسی شان را در افغانستان به اثبات برسانند.»
آقای کوبیا، تأکید کرد که اتحادیهی اروپا از مذاکراتی حمایت میکند که نتیجهی آن، یک حکومت مورد قبول همه باشد و همچنان دستآوردهای نوین افغانستان را حفظ و حقوق شهروندی را تأمین کند.
او ادامه داد که اگر امارت اسلامی در افغانستان حاکم شود و در این کشور دیگر حقوق اساسی افراد رعایت نشود؛ برای اتحادیهی اروپا بسیار مشکل خواهد بود که به کمکهای خود برای بازسازی این کشور، ادامه بدهد. او علاوه کرد: «پس از توافق صلح، افغانستان باید در مسیری حرکت کند که کشورهای غربی بتوانند با دولت آینده همکاری داشته باشند.»
نمایندهی ویژهی اتحادیهی اروپا در افغانستان، گفت که بحث دوجانبه برای آغاز گفتوگوهای بینالافغانی در گذشته صورت گرفته و حالا باید این گفتوگوها، به گونهی رسمی میان نمایندگان طالبان و دولت افغانستان آغاز شود.
آقای کوبیا میافزاید که با امضای توافقنامهی صلح، جامعهی جهانی افغانستان را ترک نخواهد کرد و متعهد به پشتیبانی از بازسازی افغانستان خواهد بود.
او تأکید کرد که اتحادیهی اروپا آماده است تا به عنوان طرف سوم و بیطرف، تضمینکنندهی صلح پایدار در افغانستان باشد.
چندی پیش، روزنامهی والاستریت ژورنال امریکایی، گزارش داده بود که ایالات متحده در تلاش از سرگیری گفتوگوهای صلح با طالبان است. این روزنامه، به نقل از منابعی گزارش داد که در زمان حضور زلمی خلیلزاد در اسلامآباد، او با هیأت طالبان دیدار کرده و در مورد شرایط از سرگیری مذاکرات صلح رایزنی کرده است.
از سویی هم، سهیل شاهین، سخنگوی طالبان، چند روز پیش در مصاحبه با شبکهی خبری نیوز هجدهی هندوستان، گفته بود که طالبان در صورت از سرگیری مذاکرات و امضاشدن توافقنامهی صلح با امریکا، حاضر اند با حکومت آیندهی افغانستان، بر سر میز مذاکره بنشینند.
با این حال، حکومت افغانستان، همواره تأکید کرده است که هیچگونه پروسهی صلحی، بدون رهبری و مالکیت افغانها، نتیجهی مثبتی در پی ندارد و از هم خواهد پاشید.