رییس جمهور غنی میگوید هر چند هراسافگنان توانستند با یک حملهی خونین در غرب کابل، جشن صدمین سالروز استقلال افغانستان را به تعویق بیندازند، اما هرگز نمیتوانند، جلو پیشرفت و آزادیخواهی مردم این کشور را بگیرند.
محمد اشرف غنی که چهارشنبه شب(۳۰ اسد) در افتتاح قصر دارالامان و جشن صدمین سالروز استقلال افغانستان صحبت میکرد، گفت که مردم افغانستان در طول تاریخ زخمهای فراوانی را متحمل شدهاند؛ اما هرگز این زخمها ارادهی این مردم را برای پیشرفت و ترقی تضعیف نتوانسته است.
رییس جمهور تاکید کرد، با تجلیل از صدمین سالروز استقلال افغانستان، این پیام را به تروریستان میرسانیم که این ملت بارها از میان خاکستر و باروت برخاسته و هرگز تسلیم حملات آنان نخواهد شد.
به گفتهی آقای غنی، تروریستان با حمله بر مراسم عروسی، عزاداری و نابودی آثار تاریخی افغانستان تلاش میکنند، هویت این مردم را نابود کنند؛ اما افزود: «هدف از خرابی عمارت ها نبود، بلکه هدف جدا سازی مردم از تاریخ و هویت بود؛ اما این تلاشها صدها سال است که به ناکامی می انجامد. ما از آتش تهاجم بر میخیزیم. هیچ باروتی نمیتواند هویت ملی افغانستان را نابود سازد.»
او همچنان تمام میراثهای باستانی افغانستان به شمول قصر دارالامان، بودای بامیان، خرقهی کندهار و سایر بناهای تاریخی را سمبول هویت این کشور خواند و گفت که حکومت تلاش میکند تمام این بناها را بار دیگر آباد سازد.
قرار بود دو روز قبل، از صدمین سالروز استقلال افغانستان طی مراسمی با شکوهی در قصر دارالامان گرامیداشت شود؛ اما به دلیل حملهی تروریستی در یک مراسم عروسی در غرب کابل این جشن برای روز چهار شنبه به تعویق افتاد.
شنبه شب یک مهاجم انتحاری وابسته به گروه تروریستی داعش، یک مراسم عروسی را در غرب کابل هدف قرار داد که در آن ۸۰ نفر کشته و نزدیک به ۲۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.
رییس جمهور غنی در این مراسم، بر تامین صلح و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز تاکید کرد و گفت، صلحی برای مردم افغانستان قابل قبول است که در آن نظام جمهوری حفظ شود، زیرا جمهوریت تنها چتری است که مردم این کشور میتوانند از میراث مادی و معنوی خود حفاظت و پاسداری کنند.
آقای غنی اطمینان داد که صلحی در پشت درهای بسته و در تاریکی شب نخواهد آمد، بلکه در روشنایی و با خواست مردم افغانستان تامین خواهد شد.
او گفت:« ما صلحی میآوریم که در آن وقار ما تحکیم شود. صلحی که مردم ما صدای شان خفه نشود. ما صلحی میآوریم که تمام افغانها در زیر چتر همین بیرق سه رنگ زندگی کنند. نه به سال های حکومت داکتر نجیب و نه به دوران مجاهدین بر میگردیم. ما منتظر ختم مذاکرات میان امریکا و طالبان استیم. صلح در تاریکی شب نه بلکه در روشنایی تمام خواهد آمد.»
این در حالی است که امید میرفت با ختم هشتمین دور مذاکرات میان طالبان و امریکا، توافقی میان دو طرف به امضاء برسد و مذاکرات بینالافغانی تا چند هفتهی دیگر آغاز شود؛ اما گفته میشود که هشتمین دور گفتوگوها نیز به ناکامی انجامیده و قرار است تا یکی دو روز دیگر نهمین دور مذاکرات میان دو طرف آغاز شود.
رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت که انتخابات باید برگزار شود، زیرا انتخابات از اساسات قانون اساسی و خواست مردم افغانستان است. «انتخابات میشود، چون اصل قانون اساسی است و خواست مردم افغانستان است. ملت باید تصمیم بگیرد در ارگ کی باشد. عصر اینکه در پس خانههای استخبارات سرنوشت ارگ کابل تعیین میشد، گذشته است.»
این در حالی است که کمیسیون انتخابات اطمینان داده است که تمام آمادگیها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گرفته شده و قرار است در ششم میزان نیز انتخابات برگزار شود.