رحمتالله نبییل، نامزد ریاست جمهوری، میگوید که حکومت برای بازداشت نظامالدین قیصاری، هیچ اسناد و شواهدی ندارد و بدون هیچ دلیلی، خانهی او را بمبارد کرده است.
آقای نبیل، در برگهی فیسبوک خود، خطاب به حکومت نوشته است: «در صورتی که شما اسناد و شواهدی داشته باشید، راههای زیادی برای بازداشت قیصاری وجود دارد. مطمیین هستم که قیصاری برای اعتراف خودش در نهادهای قضایی حاضر میشد. اما شما بیهیچ دلیلی در داخل شهر خانه او را بمبارد کردید.»
او افزوده است: «صدها زورگو، غاصب زمین و جاسوس در كنار شما در كابل نشسته اند. برای این که انس حقانی را آزاد کنید، قانون جزا را تغییر دادید. حاجی رسا و سایر جنایتكاران را در پی معاملات انتخاباتی آزاد میکنید. آیا اینها مشکل ندارند؟»
آقای نبیل، ادامه داده است که حکومت افغانستان، از نظامالدین قیصاری، سوءاستفادهی سیاسی کرده است. او نوشته است: «این مرد که در سال ۲۰۱۴ با پولی که از تجارت قانونی آن را به دستآورده بود، برای شما کمپاین کرد، و سپس او را برای دفاع از نظام مسلح كردید. او کماکان یکصدوپنجاه تن از یاران خود را در این راه از دست داد. اما شما دیگر زورگو خطابش نمودید و در ادامه دستگیرش کردید و به کابل آورده و به ارتکاب جرايم و قتل متهمش کردید.»
او علاوه کرده است: «لوی څارنوالی و ریاست امنیت ملی پس از بررسی و تحقیق اعلام کردند که قیصاری هیچ پروندهی جنایی ندارد. در مهانخانه امنیت ملی بهصورت غیرقانونی نگهاش داشتید تا این که ازش خواستید که در انتخابات از تیم دولت ساز حمایت کند. اما قیصاری پیشنهاد معاملهی تان را رد کرد و آن را جنگ قبیلهیی اعلام نمود.»
عملیات نظامی برای بازداشت نظامالدین قیصاری، شنبه شب (۲۳ قوس) آغاز شد و پس از ۲۴ ساعت پایان یافت. در جریان این عملیات، هشت تن از افراد قیصاری جان باختند و ۳۰ نفر دیگر بازداشت شدند؛ اما آقای قیصاری، از محل رویداد، متواری شده است.
پولیس بلخ، ادعا میکند که حکم بازداشت آقای قیصاری را از نهادهای عدلی و قضایی به اتهام زورگویی، داشتن تفنگداران غیرمسؤول و غصب زمین، دارند.
اما، عنایتالله بابر فرهمند، عضو ارشد حزب جنبش اسلامی افغانستان، ادعا کرده است که حکومت تلاش دارد تا به بهانهی غصب زمین، نظامالدین قیصاری را، از بین ببرد. او افزوده است: «جرم قیصاری فراتر از غصب زمین است و ریشه در عقدههای مرتبط به تبارش دارد.»
نظامالدین قیصاری، از افراد نزدیک به جنرال عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاستجمهوری بود. پس از آن که آقای دوستم برای دو سال از کشور تبعید شده بود، نیروهای امنیتی، نظامالدین قیصاری را از ولایت فاریاب بازداشت و به کابل انتقال دادند. آقای قیصاری نزدیک به شش ماه در حبس امنیت ملی قرار داشت و پس از رهایی، به مخالفان سر سخت آقای دوستم مبدل شد.