
سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، در یک تماس ویدیویی با نمایندهی ویژهی سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته است که تنشهای سیاسی میان رییسجمهور غنی و عبدالله عبدالله به زودی پایان مییابد و آقای عبدالله، رهبری شورای مصالحه را به عهده خواهد گرفت.
دفتر مطبوعاتی معاونت دوم ریاستجمهوری، با نشر خبرنامهای گفته است که دیبرا لاینز، نمایندهی ویژهی سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، پس از چاشت روز پنجشنبه (۱۱ثور)، در یک تماس ویدیویی با سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، پیرامون مسأیل مختلف گفتوگو کرده است.
آقای دانش، در این تماس ویدیویی گفته است که به زودی تنشهای سیاسی میان عبدالله عبدالله و رییسجمهور غنی، خاتمه خواهد یافت.
او افزوده است: «تلاش برای تحکیم وحدت و هماهنگی در چارچوب حکومت مشارکت ملی جریان داشته تا چند روز آینده هر دو طرف به توافق نهایی دستیافته و آقای عبدالله عبدالله رهبری شورای عالی مصالحه را به عهده خواهد گرفت.»
این در حالی است که پیش از این شماری از چهرههای سیاسی و دیپلماتهای خارجی، برای حل اختلافهای سیاسی میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، تلاش کردند که این تلاش اما نتیجهی ملموسی در قبال نداشت.
معاون دوم ریاستجمهوری، در بخش دیگر از صحبتهایش با نمایندهی ویژهی سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان، در مورد روند صلح در کشور نیز صحبت کرده است.
سرور دانش، تأکید کرده است که حکومت افغانستان با تعیین هیأت مذاکرهکننده، کاهش خشونتها و آزادی زندانیان طالب، نشان داد که به صلح متعهد است؛ اما گفته است که تاکنون از سوی طالبان هیچ گونه اقدام عملی در این مورد انجام نشده است و طالبان هنوز به خشونت علیه مردم افغانستان ادامه میدهند.
از سویی هم دیبرا لاینز، نمایندهی ویژهی سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، از همکاری سازمان ملل و نیز دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل در رابطه به پروسه صلح و مذاکرات بینالافغانی خبر داده است.
خانم لاینز، اطمینان داده است که با افراد و نهادهای مسؤول در پروسهی صلح افغانستان در تماس است و از هیچگونه همکاری در مورد پیشبرد این پروسه خودداری نخواهد کرد.