رییسجمهور غنی، تأکید کرده است که مالکیت و رهبری پروسهی صلح به دست حکومت افغانستان است و تصمیم نهایی را در این مورد، مردم خواهند گرفت.
آقای غنی، پس از چاشت روز دوشنبه (۲۸ دلو) در دیدار با والیهای افغانستان، گفته است که پروسهی جدیدی آغاز خواهد شد تا زمینه برای رسیدن به صلح پایدار، فراهم شود.
او افزوده است که ظرفیتها و تحرکات نیروهای امنیتی و دفاعی، افزایش یافته است. آقای غنی، با تأکید بر تحکیم و تقویت پایههای نظام جمهوریت، خاطر نشان کرده است که ادارات ملکی افغانستان، ظرفیتهای لازم حکومتداری را به خاطر ارائهی خدمات بهتر به مردم، به دست آوردهاند.
آقای غنی، از والیها خواسته است تا با اقشار مختلف مردم کار کرده و آنها را در راستای صلح و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی بسیج کنند.
او، گفته است که مردم صلح میخواهند و معنای صلح برای آنها، این است که خشونت کاملاً خاتمه یابد و ثبات تعریف واضح داشته باشد. به گفتهی او، «ما گفتمان صلح را ملی ساختیم، صلح ما سمتی و گروهی نیست.»
آقای غنی، گفته است که تیم مذاکرهکنندهی افغانستان با اصول و دستورالعمل واضح به مذاکرات خواهد رفت و تصمیم نهایی را در خصوص صلح، مردم خواهند گرفت.
او تأکید کرده است که مؤثریت، مشارکت و حدود صلاحیت تیم مذاکرهکننده، مهم است و صلاحیت آن را نظام افغانستان تعیین خواهد کرد.
رییسجمهور غنی، تأکید کرده است که مالکیت و رهبری صلح، به دست حکومت افغانستان است و ختم جنگ خواست مردم ما می باشد و در مذاکرات، تیم مذاکره کننده حقوق بنیادی تمام مردم افغانستان را در نظر خواهد گرفت.
این در حالی است که به تازگی، گروه طالبان، اعلام کرده است که گفتوگوهای صلح میان نمایندگان این گروه و زلمی خلیلزاد، نمایندهی ویژهی وزارت خارجهی امریکا، در مرحلهی نهاییاش قرار دارد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، به روزنامهی صبح کابل میگوید که سند توافقنامهی صلح نهایی شده و قرار است تا پایان ماه جاری میلادی، به امضا برسد.
به گفتهی او، قرار است به زودی، گروه طالبان و ایالات متحدهی امریکا، در این مورد اعلامیههای جداگانهای را منتشر کنند.
این در حالی است که از جمعهشب (۲۵ دلو) به این طرف، روند کاهش خشونتها از سوی گروه طالبان آغاز شد.
پیش از این، یک منبع معتبر، به روزنامهی صبح کابل گفته بود که با آغاز روند کاهش خشونتها، قرار است در ۲۸ فبروری، توافقنامهی صلح میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، به امضا برسد.
به گفتهی منبع، قرار است چهارده روز پس از امضای توافقنامهی صلح میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، گفتوگوهای بینالافغانی آغاز شود.
منبع افزوده بود که همزمان با به امضا رسیدن توافقنامهی صلح، قرار است به درخواست طالبان، حدود ۵هزار زندانی این گروه نیز از زندانهای افغانستان آزاد شوند.
مقامهای حکومت افغانستان، ابراز امیدواری کردهاند که با امضای توافقنامهی صلح میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، گفتوگوهای بینالافغانی آغاز شود.ش