
گروه طالبان از پایان نشست سهروزهای علمای دینی در کابل خبر داده است. در پایان این نشست، یک قطعنامهای یازده مادهای نیز، از سوی شرکتکنندگان صادر شده است.
از قطعنامهی عالمان دینی بر میآید که این نشست بیشتر جنبهی تبلیغاتی به نفع طالبان داشته است. شرکتکنندگان نشست، از موجودیت نظام طالبان حمایت کردهاند.
در مادهی دوم این قطعنامه، آمده است: «ما یکبار دیگر بیعت خویش را با ملا هبتالله تجدید و از وی قاطعانه حمایت میکنیم. جناب شان را به عنوان حاکم شرعی و زعیم امارت اسلامی پذیرفته و میپذیریم.»
علمای شرکتکننده در این نشست، اعلام کردند که گروه طالبان از متن مردم افغانستان برخواسته و هیچ جهت بیرونی در اقامه آن دخالت ندارد.
آنها همچنان از کشورهای جهان خواسته اند که حکومت این گروه را به رسمیت بشناسد و ایالات متحدهی امریکا نیز، داراییهای مسدودشدهی افغانستان را آزاد کند.
در قطعنامه، آمده است که کشورهای منطقه و جهان نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کند و از خاک شان اجازه ندهند که برخلاف این کشور فعالیت کنند.
با این حال، علمای این نشست، ادعا کردهاند که طالبان، امنیت مردم افغانستان را تأمین کرده و مخالفت مسلحانه در برابر این نظام بغاوت و فساد فیالارض شمرده میشود و دفع آن از سوی طالبان واجب است.
در مادهی هفتم این قطعنامه، آمده است: « بالای ملت صدا میکنیم که پدیدهی فتنهانگیر به نام داعش، خوارج عصر امروز و فرقه باطله است که در کشور اسلامی ما اشاعه فساد میکند با آنها هرگونه کمک و رابطهداشتن شرعا نا جایز است.»
در قطعنامه، همچنان از طالبان خواسته است که در راستای تأمین عدالت، تعلیم اسلامی و دینی، مدرن، صعنت، تجارت و زراعت، حقوق اقلیتها، اطفال، زنان و تمام ملت و انکشاف متوازن توجه کند.
گفتنی است که از ماهها به این طرف، طالبان وعدهی برگزاری این نشست را داده بودند و انتظار میرفت که در این نشست موضوعات کلان؛ از جمله آموزش دختران و کار زنان و سایر مسأیل مورد بحث گرفته شود؛ اما این نشست سه روز پیش برخلاف انتظارها، بدون آجندای مشخصی آغاز شد.
این نشست با انتقادهای داخلی و خارجی و حتا با انتقاد گلبالدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی و از اعضای پیشین گروه طالبان روبهرو شده است.