صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف، اعلام کرده است که کمپاین تطبیق واکسین پولیو یا فلج اطفال، در افغانستان و پاکستان، بعد از سکتگی ناشی از بحران ویروس کرونا، از سر گرفته شده است.
یونیسف، روز دوشنبه (۲۰ اسد)، در اعلامیهای گفته است که بحران ناشی از ویروس کرونا، سبب شد تا حدود ۵۰ میلیون کودک در کشورهای افغانستان و پاکستان، برای مدتی از دریافت واکسین پولیو، محروم شوند.
در اعلامیه آمده است: «در افغانستان، برنامهی معافیتدهی پولیو در سه ولایت کشور در ماه جولای دوباره آغاز شد. کمپاین دومی که تقریباً نصف کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد، در ماه روان آغاز میشود.»
یونیسف، گفته است که هرچند تلاش میشود تا برای تمام کودکان در افغانستان و پاکستان واکسین پولیو تطبیق شود، اما ممکن است حدود یک میلیون کودک در افغانستان، از این واکسین، مستفید نشوند، زیرا تطبیق واکسین خانه به خانه در برخی از مناطق ممکن نخواهد بود.
این سازمان، از خانوادهها خواسته است تا کودکان زیر پنج سال شان را برای تطبیق واکسین پولیو، به کلینیکهای صحی ببرند.
این در حالی است که به گفتهی مسؤولان وزارت صحت، از آغاز سال جاری تا کنون، ۳۴ مورد مثبت بیماری پولیو، در افغانستان شناسایی شده است. به گفتهی مسؤولان، در جریان چند ماه گذشته، به دلیل شیوع ویروس کرونا، کارزار تطبیق واکسین پولیو در افغانستان، با مشکلاتی مواجه شد و به همین دلیل، شمار موارد مثبت پولیو در این کشور، افزایش یافت.
گفتنی است که بیماری فلج اطفال، در بسیاری از کشورها نابود شده و تنها در دو کشور افغانستان و پاکستان، هنوز هم شایع است.