
همزمان با افزایش نگرانیها از بحران مالی در افغانستان، برنامهی توسعهی سازمان ملل متحد، اعلام کرده که این کشور به شدت دچار بحران نقدینگی شده است.
در گزارشی که روز دوشنبه -۱ قوس-، از سوی این نهاد به نشر رسیده، آمده است که سیستم بانکی در افغانستان در حالت آشفتگی قرار دارد و نیاز است تا به گونهی فوری و قاطع در این مورد اقدام صورت بگیرد.
در این گزارش تأکید شده، در صورتی که در تصمیمگیری تأخیر صورت گیرد، احتمال فروپاشی نظام اقتصادی در افغانستان زیاد است.
بر بنیاد این گزارش، از زمانی که طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، سیستم بانکداری تقریبا متوقف شده و به دلیل نبود پول و عدم اعتماد تاجران به بهبود وضعیت اقتصادی، مشکلات در افغانستان عمیقتر شده است.
در این گزارش به نقل صندوق بینالمللی پول است که در صورت ادامهی این وضعیت، ۳۰ درصد کاهش در اقتصاد افغانستان تا ۲۰۲۲ به میان خواهد آمد.
برنامهی توسعهای سازمان ملل، گفته است که مجموع سپردههای بانکی افغانستان از ۲٫۹ میلیارد دالر در پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به دو میلیارد دالر در ماه سپتمبر سال روان میلادی کاهش یافته و ممکن است که که تا پایان سال روان میلادی به ۱٫۸ میلیارد دالر برسد.
در همین حال، نمایندهی برنامهی توسعهی سازمان ملل، هشدار داده است که اگر به وضعیت اقتصادی افغانستان کمک فوری صورت نگیرد، این کشور منزوی خواهد شد و فعالیتهای اقتصادی نیز به سرعت کاهش مییابد.