
تام وست، فرستادهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان در واکنش به نامهی طالبان، گفته است که پیش از این امریکا به این گروه واضح ساخته بود که اگر قدرت را از طریق نظامی به دست بگیرند، کمکهای غیربشری این کشور قطع خواهد شد.
آقای وست، جمعهشب -۲۸ عقرب-، در برگهی تویترش نوشته است که طالبان تفسیر نادرستی از بحران اقتصادی و بشردوستانهی افغانستان ارایه کرده است؛ زیرا افغانستان پیش از تسلط این گروه نیز، به دلیل سالها جنگ، خشکسالی و همهگیری کرونا در وضعیت بد اقتصادی و بشری قرار داشت.
او اما، گفته است که ایالات متحده به کمکهای بشری خود به افغانستان ادامه خواهد داد و تنها در سال روان میلادی، به ارزش ۴۷۴ میلیون دالر به شهروندان این کشور کمک میکند.
به گفتهی فرستادهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان، واشنگتن در هماهنگی با سازمان ملل متحد تلاش میکند که نیازمندیهای شهروندان نیازمند افغانستان را در زمستان پیش رو فراهم کند.
تام وست در مورد به رسمیتشناختن طالبان نیز، گفته است که این گروه باید مشروعت و حمایت را از طریق مبارزه با تروریزم، ایجاد یک حکومت همهشمول و احترام به حقوق اقلیتهای قومی، زنان و دختران کسب کند.
این در حالی است که دو روز پیش امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی طالبان در نامهای به کانگرس امریکا، تأکید کرده است که ادامهی تعزیرات این کشور بر طالبان، به نفع مردم افغانستان نیست.
در این نامه که روز چهارشنبه -۲۶ عقرب-، به نشر رسیده، آمده است که در حال حاضر بزرگترین مسأله برای مردم افغانستان، نبود امنیت مالی است و وضع تعزیرات امریکا بر طالبان، بدترین خاطرهی مردم افغانستان از امریکا خواهد بود.
سرپرست وزارت خارجهی طالبان با اشاره بر این که ادامهی تعزیرات دور منطق است، گفته است: «در حالی که پس از امضای توافقنامهی دوحه در ماه فبروری سال ۲۰۲۰میلادی، ما با یکدیگر در جنگ نبوده ایم و دیگر مخالفت نظامی با یکدیگر نداشته ایم، لهذا گذاشتن تعزیرات بر ثروت و پول افغانستان، دور از منطق است.»
گفتنی است که از حکومت طالبان بیشتر از سه ماه میگذرد؛ اما تا اکنون هیچ کشوری، حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است. به دنبال سقوط کابل به دست طالبان، امریکا بالغ به ۱۰ میلیارد دالر از داراییهای بانک مرکزی را مسدود کرد. به دلیل مسدودشدن این پول، در حال حاضر نظام مالی افغانستان در آستانهی فروپاشی قرار دارد.