
همزمان با این که وضعیت امنیتی در ولایتهای مختلف کشور به وخامت کشیده، شماری از اعضای مجلس نمایندگان، تأکید میکنند که این مجلس باید تعطیل شود و نمایندگان در کنار نیروهای امنیتی به میدان جنگ بروند.
عبدالستار حسینی، نمایندهی فراه در مجلس نمایندگان، در نشست روز دوشنبه-۱۷ جوزا- مجلس، گفت: «تالار برا دو هفته تعطیل شود و وکیلها همه به ولایتهای خود بروند و در کنار نیروهای امنیتی ایستاده شوند و جلبوجذب کند. در تالار با جیغزدن نمیشود. برویم آستین بر زنیم و در کنار مردم و نیروهای امنیتی قرار بگیریم.»
آقای حسینی افزود که بر اساس اطلاعات او، زندانیان طالبان به گونهی پنهانی از زندان آزاد میشوند، حال آنکه افسران ارتش هنوز هم در زندانها به سر میبرند. «اگر این حقیقت داشته باشد، مردم این بار انقلاب میکنند.»
بسیاری از نمایندگان مجلس در نشست روز دوشنبه، با انتقاد از عملکرد ضعیف حکومت، اوضاع امنیتی را نگرانکننده خوانده اند.
ذبیحالله عتیق، نمایندهی بدخشان در مجلس، گفت که اوضاع امنیتی در گوشهگوشهی کشور وخیم است و مردم هر روز شان را با سقوط پاسگاه امنیتی و ولسوالی آغاز میکنند.
عطامحمد دهقانپور، نمایندهی غور نیز، گفت: «ولسوالی شهرک به دلیل بیتوجهی دولت سقوط کرده است. تعداد زیادی از سربازان تلف شده است و سه روز میشود که جنازههای آنها روی سرک و خیابان مانده است.»
هرچند منابع محلی و امنیتی در گفتوگو با رسانهها در غور، سقوط ولسوالی شهرک به دست طالبان را تأیید میکنند؛ اما ظاهر فیضزاده، والی غور میگوید که حوالی ساعت ۵:۰۰ روز گذشته-یکشنبه، ۱۶ جوزا-، نیروهای امنیتی به دلیل جلوگیری از تلفات غیرنظامیان، ولسوالی شهرک را ترک کردند.
آقای فیضزاده، گفت که در جریان درگیری میان دوطرف، ۷ نیروی امنیتی و ۱۸ هراسافگن طالب کشته و ۳ نیروی امنیتی و ۲۴ هراسافگن دیگر زخمی شده اند.
در همین شماری دیگر از اعضای مجلس نیز از شکنندهبودن اوضاع امنیتی نگرانی کردند. شفیقه یولجی، نمایندهی فاریاب در مجلس گفت که از چهارده ولسوالی فاریاب، یکی هم دست دولت نیست. «دیروز ولسوالی قیصار سقوط کرد، ۸۰ تن از نیروهای امنیتی در ولسوالی قیصار کشته و زخمی شده است. نزدیک به ۲ هزار منزل ویران شده است. مردم در وضعیت وخیم به سر میبرد. احتمال سقوط دولت آباد نیز وجود دارد.»
با این حال، میرحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان در جمعبندی، گفت که لشکرکشی و تهاجم طالبان به مراکز امنیتی و شهرها، سبب واردشدن تلفات به غیرنظامیان شده است.
آقای رحمانی تأکید کرد که طالبان و سایر گروههای تروریستی با گسترش دامنههای خشونتهای بیهدف، نشان داده اند که آنها به ارزشهای انسانی و اسلامی پابند نیستند.
او افزود: «حملات تروریستی بر مکتب سیدالشهدا، حمله بر کاستر استادان البیرونی، حمله به قیصار، فارسی هرات، زابل و غیره، نشان میدهد که دشمنان افغانستان هنوز هم به حل سیاسی بحران افغانستان باور ندارند.»
با این همه به کمیسیون دفاعی و امنیتی مجلس نمایندگان وظیفه سپرده شد که مسؤولان نهادهای امنیتی استجواب و در مورد وضعیت امنیتی از آنها پرسیده شود.