
هیئت اتحادیهی اروپا و نمایندگیهای دیپلماتیک ناتو، استرالیا، کانادا، چک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند، اسپانیا، سویدن، بریتانیا و امریکا، ادامهی ترورها، آدمرباییها و تخریب زیرساختهای حیاتی در افغانستان را محکوم کردهاند.
در اعلامیهای مشترکی که روز یکشنبه (۱۲ دلو)، از سوی این نمایندگیهای سیاسی منتشر شده، آمده است، خشونتهای اخیر، جامعهی مدنی، قضایی، رسانهای، مذهبی، طبی و نمایندگان غیرنظامی دولت را که برای یک افغانستان صلحآمیز و مرفه ضروری اند، هدف قرار میدهد.
بر اساس اعلامیه، طالبان مسئولیت اکثر خشونتهای هدفمند را به عهده دارند و حملات آنها، نهادهای دولتی را تضعیف کرده و به ایجاد ناامنی کمک میکند که در آن، گروههای تروریستی و جنایتکار میتوانند آزادانه فعالیت کنند.
در اعلامیه آمده است: «ما از دولت افغانستان میخواهیم که فعالانهتر و شفافتر، پیرامون حملات اخیر تحقیق کند تا اطمینان حاصل شود افرادی که چنین خشونتها را علیه مردم انجام میدهند، شناسایی و به دادگاه کشانده شوند.»
نمایندگیهای سیاسی در افغانستان، گفتهاند که جامعهی جهانی، سرمایهی هنگفتی را در زمینهی انرژی، مصئونیت غذایی، منابع آبی و زیرساختهای جادهای در این کشور سرمایهگذاری کرده و تخریب مداوم آن توسط طالبان، محکوم است.
در اعلامیه آمده است: «این اقدامات، به غیر از آسیب رساندن به مردم افغانستان، هیچ هدف دیگری را دنبال نمیکند. طالبان باید این را درک کنند که اقدامات خشونتبار و ویرانگر آنها، جهان را خشمگین میسازد و اگر قرار است صلح در افغانستان برقرار شود، باید خشونتها متوقف شود.»
نمایندگیهای سیاسی در افغانستان، گفتهاند، در کنار افرادی ایستاده استند که متعهد به پایانبخشیدن به جنگ از طریق یک توافق سیاسی فراگیر اند؛ توافقی که ضامن دستآوردهای ۲۰ سال گذشته باشد.
در اعلامیه آمده است که کمک به مردم افغانستان در راستای دستیابی به صلح، عدالت و انکشاف، ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلامیه، گروه طالبان نیز باید با پایان دادن به خشونت، توقف تخریب زیرساختهای حیاتی و تعهد به صلح پایدار، ارادهاش برای برقراری صلح در افغانستان را نشان بدهد.
از چند ماه به این طرف، همزمان با آغاز رسمی گفتوگوهای صلح افغانستان، سطح خشونتها نیز افزایش یافته است. در کنار نبردهای همهروزه میان نیروهای امنیتی افغانستان و طالبان که در جریان آن به غیرنظامیان نیز تلفاتی وارد میشود، در جریان چند ماه گذشته، سطح ترورهای هدفمند و انفجار ماینهای مقناطیسی نیز در کابل و سایر ولایتها افزایش یافته است.
هرچند نهادهای امنیتی، بارها از بازداشت افراد به اتهام دستداشتن در ترورها و ماینگذاریها خبر داده؛ اما این کار، تاثیر چندانی روی کاهش فعالیتهای تروریستی نداشته است.
دولت افغانستان بارها، گروه طالبان را مسئول این حملات خوانده؛ اما این گروه، دستداشتن در این حملات را رد کرده است.