سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، میگوید که حاضرنشدن طالبان پای میزگفتوگو، به نحوی این روند را در دوحه به بنبست کشانیده است.
آقای دانش که روز جمعه (۲۴ دلو)، در نشستی در کابل، صحبت میکرد، گفت که با وجود تلاشهای زیاد دولت و مردم افغانستان برای برقراری صلح؛ اما طالبان تا این لحظه، کمترین تلاشی برای کامیابشدن این روند انجام ندادهاند.
او گفت که دولت افغانستان با خواست امریکا و طالبان برای آزادی ۴۰۰ زندانی خطرناک این گروه، موافقت کرد؛ ولی طالبان برخلاف تعهدشان، نهتنها خشونتها را کاهش ندادهاند که اکثریت زندانیان آزادشدهیشان دوباره به میدان جنگ برگشتهاند.
سروردانش، افزود که به دلیل پیششرطهای تازهی طالبان و حاضرنشدن این گروه پای میزگفتوگو، روند فعلی در دوحه به نحوی به بنبست رسیده است. با این حال آقای دانش تأکید کرد که رهبری حکومت و شورای عالی مصالحهی ملی به اعضای هیئت گفتوگوکنندهی دولت هدایت داده که در دوحه بمانند و آمادگی گفتوگو را داشته باشند.
معاون دوم ریاستجمهوری در بخش دیگری از صحبتهای خود، برقراری حکومت موقت را غیرقابل قبول خواند و گفت: « حکومت موقت در شرایطی است که ما به فروپاشی نظام رسیده باشیم. امروز حفظ و انسجام سیاسی و تحکیم وحدت ملی یک نیاز اساسی است. هر نوع شکاف اجتماعی، سیاسی و قومی از جنگ کرده هم برای ما خطرناکتر است. کشورما در سراشیبی سقوط قرار خواهد گرفت.»
آقای دانش، همچنان تأکید کرد که اگر روند صلح به انحلال نظام منجر شود، صلح واقعی را به همراه نخواهد داشت، زیرا انحلال نظام کنونی به معنای این است که مردم امارت اسلامی طالبان را بپذیرند که این قابل قبول هیچ شهروند افغانستان نیست.
سرور دانش در حالی گفته است که گفتوگوهای صلح افغانستان در دوحه به بنبست خورده که دور دوم این روند، یک ماه و ۱۱ روز پیش در قطر آغاز شد؛ اما در این مدت، هیچ نشست رسمیای میان دو طرف برگزار نشده است.