مجاهد در روز جهانی آزادی مطبوعات؛ تشویش نکنید، در زندان‌های ما هیچ خبرنگاری زندانی نیست

صبح کابل
مجاهد در روز جهانی آزادی مطبوعات؛ تشویش نکنید، در زندان‌های ما هیچ خبرنگاری زندانی نیست

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان، می‌گوید که این گروه از رسانه‌ها حمایت می‌کند و رسانه‌های کشور در چهارچوب قوانین فعالیت و نشرات آزادانه دارند.

مجاهد روز سه‌شنبه -۱۳ ثور-، در پیامی به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، گفته است: «اکنون در زندان‌های امارت اسلامی هیچ کدام خبرنگار زندانی وجود ندارد. اگر گاهی کدام خبرنگار به خاطر افهام و تفهیم به بعضی ادارات دعوت می‌شود، مطلب آن زندانی‌شدن و شکنجه نیست.»

او، افزوده است که تشویش‌ برخی از نهادها در مورد محدودیت‌ رسانه‌ها و خبرنگاران بی‌مورد است.

ذبیح‌الله مجاهد هم‌چنان گفته است، رسانه‌هایی که پس از تسلط گروه طالبان متوقف شدند، به علت محدودیت‌های این گروه نبوده؛ بلکه به دلیل از دست‌دادن تمویلی است که از سوی برخی از سفارت‌خانه‌های خارجی دریافت می‌کردند.

این در حالی است که پس از قدرت‌گرفتن طالبان، وضعیت رسانه‌ها در افغانستان به شدت وخیم شده است. به تازگی سازمان گزارشگران بدون مرز، گزارش داده که افغانستان در رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۲۲ میلادی، با گرفتن ۳۸ امیتاز از میان ۱۸۰ کشور، در جایگاه ۱۵۶ قرار گرفته است.

بر اساس رده‌بندی تازه‌ی این سازمان، افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۳۴ پله سقوط کرده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز، تأکید کرده که با تسلط دوباره‌ی طالبان، دورنمای رسانه‌های افغانستان تغییر کرده است.