زلمی خلیل‌زاد از مقامش کنار رفت

صبح کابل
زلمی خلیل‌زاد از مقامش کنار رفت

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا در امور صلح افغانستان از مقامش کنار رفته است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی امریکا در برگه‌ی تویترش از خدمات زلمی خلیل‌زاد در قبال امریکا قدردانی کرده و گفته است که توماس وِست به جای خلیل‌زاد، تعیین شده است.

 پیش‌تر شبکه‌ی خبری سی‌ان‌ان نیز به نقل از دو منبع معتبر، گزارش داده بود که انتظار می‌رود، دولت بایدن کناره‌گیری زلمی خلیل‌زاد را اعلام کند.

یکی از این منابع به سی‌ان‌ان، گفته است که او دو ماه پس از خروج آشفته و مرگ‌بار امریکا از سمت خود کنار می‌رود و توماس وِست، معاونش به جای او تعیین می‌شود.

در همین حال، زلمی خلیل‌زاد در متن استعفای خود نوشته است که سرانجام جنگ برای ایالات متحده به پایان رسیده و اکنون هزینه‌های مالی بسیار بالای این مشارکت را می‌توان به سایر نیازهای حیاتی اختصاص داد.

خلیل‌زاد هم‌چنان، گفته است که «ترتیب سیاسی» میان دولت افغانستان و طالبان مطابق انتظارها پیش نرفت. «دلایل این امر بسیار پیچیده است و من در روزها و هفته‌های آینده، پس از ترک کار دولتی، دیدگاه خود را در این مورد شریک می‌کنم.»

این همه در حالی است که زلمی خلیل‌زاد در ماه سپتمبر سال ۲۰۱۸ میلادی در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به عنوان نماینده‌ی ویژه‌ی این کشور در امور صلح افغانستان تعیین شده بود.