گروه کاری مشترک نهادهای جامعهی مدنی، تأکید کرده است که اختلاف میان رهبران سیاسی، نباید سبب شود تا همکاران بینالمللی افغانستان، با کاهش کمکهای مردم دوستانهیشان، شهروندان این کشور را زیر فشار قرار دهند.
در اعلامیهای که روز چهارشنبه (۶ حمل) از سوی نهادهای مدنی منتشر شد، آمده است که رسیدن به دستآوردهای ۱۸ سال اخیر در افغانستان، بدون کمکهای جامعهی جهانی به ویژه ایالات متحدهی امریکا، امکانپذیر نبود.
در اعلامیه آمده است که در حال حاضر، افغانستان با بحران سیاسی و ویروس کرونا مواجه است و در چنین حالتی، شهروندان این کشور بیشتر از پیش به حمایتهای جهانی به ویژه امریکا نیاز دارند.
گروه کاری مشترک نهادهای جامعهی مدنی، از ایالات متحدهی امریکا و جامعهی جهانی، خواسته است تا به کمکها و حمایتهای خود با مردم افغانستان، ادامه دهند.
در اعلامیه، همچنان از رهبران سیاسی خواسته شده تا از پافشاری بر مواضع شان که منافع ملی را در بر ندارد، دست برداشته و به منافع شهروندان فکر کنند.
مایک پومپئو، وزیر خارجهی امریکا، روز دوشنبه (۴ حمل) در یک سفر غیرمنتظره وارد کابل شد و با غنی و عبدالله، دیدار کرد؛ اما تلاشهای او برای ایجاد توافق میان دو طرف، بینتیجه بود.
وزارت خارجهی ایالات متحده، عدم توافق سیاسی میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله را تهدید مستقیم به منافع ملی امریکا خوانده و تأکید کرده است که کمکهای این کشور به افغانستان، در سال جاری میلادی یک میلیارد دالر کاهش خواهد یافت.
این وزارت، افزوده است، محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، در راستای تشکیل حکومت همهشمولی که به چالشهای حکومتداری، صلح و امنیت رسیدگی کند، ناکام بودهاند.
این وزارت، تأکید کرده است که اگر رهبران افغان حکومت همهشمول تشکیل دهند، ممکن است ایالات متحده از آن حمایت کرده و در بازنگریهای خود تجدید نظر کند.