کابل و شماری از ولایتهای افغانستان در سه روز گذشته، شاهد چهار قتل هدفمند بوده است. این قتلهای هدفمند در ولایتهای کابل، غور و بلخ رخ داده است.
روز شنبه (۲۰ میزان) مولوی حیاتالدین صاحبی، یکی از روحانیون شناخته شدهی ولایت بلخ، در شهرمزارشریف ترور شد. مولوی صاحبی، حوالی ساعت پنج عصر توسط دو موترسایکلسوار مسلح ناشناس با شلیک چندین گلوله در ساحهی حوزه چهارم امنیتی پولیس شهر مزار شریف کشته شد. تحقیقات ابتدایی پولیس بلخ نشان میدهد که قتل مولوی صاحبی، انگیزهی تروریستی داشته است.
در همین روز، ولسوال جغتوی ولایت میدانوردک در شهر کابل ترور شد. رازمحمد وزیری، عصر روز شنبه، توسط افراد مسلح ناشناس در ساحهی حوزه سوم پولیس کابل کشته شد. گروه طالبان مسؤولیت این رویداد را به عهده گرفته و گفته است که ولسوالی جغتوی توسط افراد آنها به قتل رسیده است.
روز یکشنبه (۲۱ میزان)، عبدالمؤمن نصرت، دادستان ابتدایی شهری ریاست دادستانی استیناف ولایت غور، همراه با برادش در پانزدهکیلومتری شهر فیروزکوه کشته شد. آنها، هنگامیکه به سوی خانهی شان میرفتند، از سوی افراد مسلح ناشناس با ضرب گلوله، کشته شدند. دادستانی کل، انگیزهی قتل این دادستان را تروریستی خوانده است.
امروز دوشنبه (۲۲ میزان) سیدضیاءالدین، مدیر لیسهی عالی عبدالغفور ندیم، در مقابل دروازهی این لیسه از سوی افراد مسلح در ساحهی حوزه یازدهم پولیس کشته شد. نزدیکان مدیر این لیسه میگویند که او با شلیک گلولهی تفنگچه کشته شده است.
این گونه قتلهای هدفمند، باشندگان کابل را نگران ساخته و آنها، نهادهای امنیتی را در تأمین امنیت جانی مردم، به کمکاری متهم میکنند.
علیرضایی، دانشجو و باشندهی کابل میگوید، پدر او عضو ارتش افغانستان بود که در برابر گروه طالبان میرزمید و سرانجام، در جنگ با طالبان جان باخت.
علی بیان میکند که طالبان، او و خانوادهاش را تهدید به مرگ کرده بودند و از ترس طالبان، به شهر کابل پناه آورده است. او برای فراگرفتن تحصیلات عالی، وارد دانشگاه شده؛ اما تهدید طالبان و افراد مسلح، آرامش او را ربوده است. علی همچنان میگوید، در صورتی که نهادهای امنیتی، امنیت جانی او و خانوادهاش را تضمین کرده نتوانند، راه مهاجرت را در پیش خواهد گرفت.
محمد عزیزی، یکی دیگر از باشندگان کابل از ادامهی قتلهای هدفمند در شهر کابل ابراز نگرانی میکند. او میگوید که کابل، هر روز شاهد جرایم جنایی است و این جرایم باعث شده که او نتواند با خاطر آرام، به سوی خانوادهاش برود.
با این همه، وزارت داخله در پاسخ به نگرانیهای شهروندان کابل، میگوید که این وزارت برنامههای مشخصی را برای جلوگیری از حوادث جنایی، روی دست گرفته است.
در پیوند به قتلهای هدفمند، وزارت داخله میگوید که برخی از این قتلها به دنبال مشکلات و جنجالهای شخصی افراد، صورت میگیرد. مروه امینی، معاون سخنگوی وزارت داخله، بیان میکند که قتلهای هدفمند با انگیزهی دولتی بودن آنها ارتباط چندانی ندارد.
به گفتهی معاون سخنگوی وزارت داخله، در دو ماه گذشته، جرایم جنایی در سراسر کشور، ۴۵ درصد کاهش یافته است که دلیل عمدهی آن، جمعآوری موترهای شیشهسیاه و فاقد اسناد بوده است. مروه امینی میگوید که هرچند جمعآوری موترهای فاقد اسناد و شیشهسیاه، حساسیتبرانگیز شده؛ اما این برنامه از سوی نیروهای پولیس تطبیق میشود.
جمعآوری اسلحهی غیرقانونی یکی دیگر از مهمترین برنامههای وزارت داخله است که به گفتهی معاون سخنگوی این وزارت، سلاحهای غیرقانونی جمعآوری و با حملکنندگان آن، برخورد قانونی صورت میگیرد.
وزارت داخله ابراز امیدواری میکند که با جمعآوری اسلحهی غیرقانونی، فیصدی جرایم جنایی در سطح کشور، کاهش بیشتری خواهد یافت.