نویسنده: حمیدالله ندیم
نه خیر!
نگران نباشید کرونا به افغانها کاری ندارد. افغانستان تنها کشور مصؤون در برابر کرونا است؛ چون افغانستان یگانه کشوری در روی کرهی زمین است که مردم آن از اسلام به درستی پیروی میکنند و به روایت قدیم، افغانها شیر هستند و کرونا با شیرها کاری ندارد.
نیازی نیست تا افغانها در خانه بمانند، میتوانند از ماسک و دستکش استفاده نکنند؛ چون استفاده از دستکش و ماسک، در قاموس تاریخ درخشان و پنجهزار سالهی ما نمیگنجد.
راستی، دستدادن و در آغوشکشیدن عزیزان تان را توقف ندهید؛ چون کفار میخواهند محبت میان مان را کم کنند. کرونا فقط با کسانی کار دارد که ایمان ضعیف دارند و در مکانی است که در آن ایمان وجود ندارد. به یاد داشته باشید، این کرونا همان ریزش (زکام) ما است. نترسید، مقاومت وجود ما زیاد است و ما را چیزی نمیشود. کسانی که نجات نیافتند، مقاومت وجود شان کم بوده است.
نیاز به مراجعه به داکتر و شفاخانه ندارید و باید از شفاخانهها فرار کنید؛ چون آنها شما را میکشند. این که میگویند کرونا از یک شخص به شخص دیگر منتقل میشود، دروغ است، بروید و با دوستان و فامیل تان خوش بگذرانید.
اینها همه به کنار، گفته میشود که باید از خانه خارج نشویم تا از انتشار ویروس و مبتلا شدن به آن جلوگیری شود. این دیگر چه حرف مضحکی است؟ چگونه میتوان بیکار در خانه نشست؟ انجام کارهای مفیدی چون مطالعهی کتاب و شرکت در کورسهای آموزشی آنلاین که از خانه ممکن نیست. باید حتما روز چند بار از خانه بیرون و به کارهای روزمره رسید. اگر هوا آلوده هم باشد بر ما تأثیری ندارد؛ چون بدن ما مقاوم است. ما با بدتر از این شرایط، دست و پنجه نرم کرده و سالم بیرون آمدیم، این که دیگر چیزی نیست!
نیازی نیست دولتمردان به این موضوع توجه نمایند، وسایل بهداشتی و شفاخانه آماده کنند. بهتر است بگویم آنها برای چنین کارهای طفلانه، وقت ندارند؛ چون مصروف موضوع حیاتیتری هستند.
همین که آنها متوجه موضوع شده و با اعلامیههای جداگانه، با شدیدترین الفاظ کرونا را محکوم کردند، نشان از این دارد که ما بازی چنین دسیسههای کفار را نمیخوریم. حتا اگر این مرض واقعا وجود داشته باشد، ما در برابر آن مقاوم هستیم. راستی، اگر منکر کرونا شویم، دروغ است؛ چون کفار را قتل عام کرده است و راستی برخی وقتها نباید به راحتی به مسلمانان تهمت احتکار و گرانفروشی زد و این خودش گناه است. وقتی تقاضای مردم برای خرید زیاد میشود، قیمتها خود به خود بالا میروند و این خلاف اخلاق و باورها نیست. نباید به یک تاجر مؤمن و مسلمان به این راحتی محتکر گفت و آبروی او را برد. گران شدن ازتزاق و اجناس که در دست او نیست. تقصیر بازار است.
لطفا همه چیز را به مزاح نگیرید!
کرونا یک آفت است که همهی جهان را فرا گرفته که افغانها و افغانستان در برابر آن استثناء نیستند. کوچکترین اشتباه، شاید عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. لطفا کرونا را جدی بگیرید! کرونا یک مرض است، دین و مذهب نمیشناسد. مسلمان بودن دلیل بر مصؤون بودن از این مرض نیست. باورهای نادرست به خورد مردم ندهید.
نظر به آمار سازمان بهداشت جهانی، در ۱۴۰ کشور مردم به کرونا مصاب شده اند که شامل کشورهای مسلمان مثل ایران (۱۴،۹۹۱ قضیه مثبت و ۸۵۳ قربانی)، مالیزیا (۴۲۸ قضیه مثبت)، مصر (۱۲۶ قضیه مثبت و ۲ قربانی)، پاکستان (۱۲۸ قضیه مثبت)، ترکیه (۱۸ قضیه مثبت) و… است. در حال حاضر، ۱۷۵.۲۳۵ قضیهی مثبت کرونا در جهان ثبت شده و۶۷۱۳ نفر جانشان را از دست دادهاند، آماری که به سرعت رو به افزایش است.
کرونا، جنس، دین، مذهب، رنگ پوست، قوم، قبیله، قاره، کشور و… نمیشناسد. تا حالا آدمهای مشهور و بزرگی به این ویروس مبتلا شده اند؛ چهرههای سرشناسی مثل «تام هنکس، سوفیا گرگویر تروودو، همسر نخستوزیر کانادا، فرانسیس سوارز شهردار میامی، دانیل روگانی، ستارهی یوونتوس، مایکل آرتتا، سرمربی آرسنال و…». اکثر کشورها پروازهای خارجی خود را متوقف کرده و مرزهای شان را بستهاند. نشستهای بزرگ جهانی به حالت تعلیق در آمده است. دروازههای مکاتب و دانشگاهها به روی دانشآموزان و دانشجویان بسته شده است و مردم در خانههای شان به حالت قرنطین به سر میبرند. کرونا شوخی نیست، آنرا جدی بگیرید، زندگی خود، خانواده و اطرافیان تان را به خطر نیندازید.
ما در برابر خود، اطرافیان و مردم خویش مسؤول هستیم. برای ادای درست این وجیبه، نیاز است تا درحد امکان در خانه بمانیم و از تماس با دیگران جلوگیری کنیم. در سبک احوالپرسی مان تغییر ایجاد کنیم: از دست دادن و در آغوش گرفتن یکدیگر دوری کنیم. یقینا این محدودیت در صمیمیت ما تأثیری نخواهد داشت و برعکس، منعکس کنندهی اهمیت دادن ما به سلامتی اطرافیان مان است. هموطنان ناتوان مان را در تأمین مخارج شان تا اندازهی ممکن یاری رسانیم. برای کسب سود بیشتر، با جان و سلامتی مردم بازی نکنیم. برای جلوگیری از انتشار بیشتر این ویروس و آلوده شدن به آن، از رهنمود سازمان بهداشت جهانی، استفاده و به یاد داشته باشیم وقایه بهتر از تداوی است. خوبست که با توکل به خدا و نیایش به درگاه پاکش، مبارزهی بهتری با کرونا داشته و نیروی مان را بیشتر کنیم.
لطفا پیش از آن که کرونا جان تان را بگیرد، آن را جدی بگیرید!