روزنامهی صبح کابل، به فهرست و مشخصات ۱۰۵ عضو گروه طالبان و شبکهی حقانی دست یافته است که به تازگی توسط پاکستان تحریم شده اند. اسلامآباد، به رسم پیروی از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد، این اعضای گروه طالبان و شبکهی حقانی را تحریم کرده است.
در این دستور تحریم که توسط وزارت خارجهی پاکستان، در (۱۸ آگست) صادر شده، آمده است: «حکومت پاکستان خرسند است که دستور اجرا شدن کامل قطعنامهی ۲۲۵۵ سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل را داده است. این تحریمها، شامل تحریم دارایی، ممنوعیت مسافرت، تحریم تسلیحاتی و امثال آن میشود.»
شماری از منتقدان حکومت پاکستان در اسلامآباد، گفتهاند که این اقدام پاکستان، به دلیل نشست سازمان «کارگروه اقدام مالی» یا (FATF) است؛ سازمان جهانیای که علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم، مبارزه میکند. قرار است پیشرفتهای پاکستان در مبارزه با جنایات، در این نشست در اواخر سال جاری میلادی بررسی شود.
با این حال، مقامات پاکستانی گفتهاند که آنها، با کارگروه ویژهی اقدام مالی (FATF)؛ از راه یک سلسله اقدامهای اداری و قانونی، روی ۲۶ نکته توافق کامل کردهاند. اسلامآباد امیدوار است که با وضع این تحریمها بر طالبان، از فهرست خاکستری شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان حامی تروریزم که چندی قبل به آن اضافه شده بود، بیرون شود.
تسهیل روند صلح یا ایجاد مانع
شماری از آگاهان نظامی در افغانستان، میگویند که پاکستان میخواهد پس از چندین دهه ستیز، با تسهیل روند گفتوگوهای صلح میان ایالات متحدهی امریکا و طالبان، به عنوان بخشی از تلاشهای بینالمللی، از امریکا امتیاز بگیرد.
عتیقالله امرخیل، آگاه نظامی به روزنامه صبح کابل میگوید: « تا اکنون همهی کارهای پاکستان برای صلح افغانستان، نمایشی و در یک حرف بوده است. این اقدام پاکستان نیز به نیت این است که بتواند در برابرش از امریکا امتیازهایی بگیرد.»
در میان اعضای تحریم شدهی طالبان، ملا عبدالغنی برادر، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر، شامل است؛ کسی که به نمایندگی از گروه طالبان توافقنامهای را میان این گروه و امریکا، به امضا رساند. گرو طالبان، این اقدام پاکستان را مانعی برای گفتوگوهای صلح میداند.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، به روزنامه صبح کابل میگوید: «ما در آستانهی مذاکرات بین افغانها قرار داریم و در این مرحله نیاز به سفرها است. طبعاً این اقدامات پاکستان میتواند مانع در پروسه صلح شود.»
اعضای تحریمشده چه کسانی اند؟
از میان ۱۰۵ عضو گروه طالبان که به تازگی توسط پاکستان تحریم شدهاند، اعضای ارشد رهبری گروه طالبان و شبکهی حقانی، اعضای هیات گفتوگوکنندهی طالبان و همچنان افراد نزدیک به ملامحمد عمر، رهبر پیشین طالبان، دیده میشود.
ملا عبدالغنی برادر، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر، سراجالدین حقانی، رهبر شبکهی حقانی، احمدجان آخندزاده، برادرزن ملا محمد عمر و عبدالله آخند، معاون ملا محمدعمر رهبر پیشین طالبان، از شمار کسانی اند که دراین فهرست جای گرفته اند.
خلاصهای از فهرست اعضای تحریمشدهی گروه طالبان و شبکهی حقانی توسط حکومت پاکستان: