
نوشته شده در: بیبیسی
مترجم: مهدی غلامی
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از برنامههایی برای برداشتن آهستهی محدودیتها سخن زد؛ برنامههایی که برای مبارزه با بیماری همهگیر ویروس کرونا روی دست گرفته شده بود. قوانین فاصلهگذاری اجتماعی، دستکم تا سوم ماه مِی پا بر جا میماند و خانم مرکل همچنان توصیه کرد تا در دکانها و وسایل حمل و نقل عمومی، از ماسک بهداشتی استفاده شود.
اما از هفتهی آینده به بعد، شمار مشخصی از دکانها باز خواهد بود و از چهارم ماه مِی، مکتبها نیز به تدریج شروع به فعالیت خواهند کرد. خانم مرکل گفت که کشور (آلمان) در نتیجهی اقدامهای سختگیرانه، به «موفقیتهای شکنندهی متوسطی» دست یافته است. صدراعظم گفت که کشور «باید متمرکز باشد و به راهش ادامه دهد». وی افزود که آنها «جای زیادی برای مانور دادن ندارند.» تجمعات بزرگ عمومی به شمول سرویسهای دینی، تا ۳۱ آگست ممنوع خواهند بود. بارها، کافهها، رستورانتها، سینماها و سالنهای موسیقی، همهگی بسته خواهد ماند.
انستیتوت رابرت کُخ آلمان میگوید که این کشور ۱۲۷۵۸۴ مورد تأیید شدهی ابتلا و ۳۲۵۴ مورد فوتی داشته است. اعلام خانم مرکل، آلمان را تبدیل به تازهترین کشور اروپایی میکند که شروع به برداشتن محدودیتها کرده است:
۱: دنمارک، مکاتب و مهد کودکها را برای کودکانی که تا یازده سال سن دارند، دوباره باز کرده است.
۲: کارهای ساخت و ساز و تولیدی دوباره در اسپانیا آغاز شده است.
۳: روز سه شنبه، هزاران دکان کوچک در اتریش دوباره باز شد و این کشور از اول ماه مِی، به ورزشهای بیرونیای مانند تنیس، گلف و اتلتیک، اجازهی فعالیت خواهد داد.
۴: در برخی از مناطق ایتالیا، کتابفروشیها و فروشگاههای لباس کودک دوباره باز شده است.
اما فرانسه اقدامهای قرنطینهگیاش را به مدت چهار هفتهی دیگر، تا یازدهم مِی گسترش داده است. بلجیم نیز تا دستکم سوم مِی، محدودیتهایش را حفظ خواهد کرد. در روسیه، گروههای پیشکسوت از رئیسجمهور ولادیمیر پوتین خواسته اند که رژهی پیروزی هفتاد و پنجمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم، که قرار است در روز نهم می برگزار شود را به تعویق بیاندازد؛ زیرا برگزاریاش میتواند خطراتی برای شرکتکنندگان داشته باشد.
خانم مرکل چه گفت؟
خانم مرکل پس از یک کنفرانس ویدئویی با سران شانزده ایالت آلمان، از کاهش تدریجیِ اقدامات سختگیرانهی قرنطینه خبر داد. او گفت که مکاتب میتواند «به تدریج و بسیار آهسته» پس از چهارم مِی باز شود، اقدامات ایمنی برای تعطیلیها و بسهای مکتب گرفته میشود و به دانشآموزانی که آزمون دارند، اولویت داده خواهد شد. او گفت: «این یک تلاش بزرگ لجستیکی خواهد بود و نیاز به آمادگی بسیار محتاطانهای دارد.»
خانم مرکل گفت، دکانهایی که اندازهی شان تا ۸۰۰ متر مربع است، میتوانند کسب و کار شان را سر از روز دوشنبه شروع کنند، البته به شرطی که «برنامههایی برای حفظ بهداشت» داشته باشند. معاملهگران موتر، دکانهای دوچرخه و کتابفروشیها، همه میتوانند بدون در نظر داشت اندازهی شان، دوباره باز شوند. آرایشگران نیز به شرطی که اقدمات سختگیرانهی بهداشتی را رعایت کنند، میتواند سر از چهارم مِی، فعالیت شان را آغاز کنند.
با این حال، قرنطینه به این زودیها به پایان نمیرسد. صدراعظم آلمان، استفاده از ماسکهای بهداشتی را در زمان خرید و استفاده از وسائل حملونقل عمومی، شدیدا توصیه کرد و گفت «این کار باعث محافظت از بقیهی مردم میشود.» این توصیه، آلمان را به تازهترین کشوری تبدیل کرد که راهنماییهایی برای استفاده از ماسک در اماکن عمومی را منتشر کرده است، هر چند خانم مرکل آن را اجباری نکرد.
وزیر اقتصاد آلمان با استناد به «سقوط تقاضای جهانی، قطع زنجیرههای تولید، تغییر در رفتار مصرفکننده و تردید در میان سرمایهگذاران»، گفت که بزرگترین اقتصاد اروپا در ماه مارچ وارد یک بحران اقتصادی شد. ماه گذشته، دولت آلمان، بستهای به ارزش ۷۵۰ میلیارد یورو را در تلاشی برای کاهش تأثیرات این ویروس، تأیید کرد.
دولتها و اقتصادانان به طور فزایندهای نگران تأثیرات این همهگیری جهانی استند. رئیس صندوق بینالمللی پول هشدار داده است که جهان برای اولین بار پس از رکورد بزرگ در دههی ۳۰ قرن بیستم میلادی، با بدترین بحران اقتصادیاش روبهرو میشود. هفتهی گذشته، اتحادیهی اروپا با بستهی نجاتِ ۵۰۰ میلیارد یورویی برای اعضایی از آن اتحادیه که ضربهی سختی از آن بیماری خورده اند، موافقت کرد.
اورسولا وُن در لِیِن، رئیس کمیسیون اروپا، روز چهارشنبه نقشهای را برای برداشتن تدریجی محدودیتها در ۲۷ کشور عضو، روی میز گذاشت؛ اما به صراحت گفت که آن کار، نشانهای برای دست به کار شدن فوری نیست. او شرطهایی را نیز مطرح کرد که شامل کاهش قابل ملاحظه در گسترش کووید-۱۹، ظرفیت در سیستم بهداشتی و نظارت و کنترل میشود. خانم لین افزود که یک کنفرانس حامیان مالی، به صورت آنلاین برای دولتها و سازمانها برگزار خواهد شد تا برای جستجوی یک واکسین، وعدهی پول بدهند.