نویسنده: سم جونز – گاردین
مترجم: مهدی غلامی
اسپانیا قرنطینهی ملیاش را سختتر کرده و در تلاشی برای متوقف کردن گسترش ویروس کرونا و برداشتن فشار از بیمارستانهای پر از بیمارِ این کشور، به تمام کارکنان غیرضروری دستور داده است که تا دو هفتهی دیگر، در خانه بمانند. این اقدام که دو هفته پس از اعلام وضعیت اضطراری توسط نخستوزیر پدرو سانچز گرفته شده، چند ساعت پس از آن اعلام شد که مقامات بهداشتی این کشور گفتند، به نظر میرسد شیوع ویروس کرونا در بخشهایی از اسپانیا در حال اوج گرفتن است.
در یک پیام تلوزیونی در شام روز شنبه، پدرو سانچز، به تمام افرادی که در شغلهای غیرکلیدی کار میکنند، دستور داد که از روز دوشنبه در خانه بمانند و گفت، با توجه به افزایش تلاشهای کشورش برای به کنترل درآوردن این همهگیری، به اقدامات «فوقالعاده سختی» نیاز بوده است.
نخستوزیر اسپانیا گفت: «این اقدام باعث کاهش بیشتر تحرکات مردم خواهد شد. این کار خطر ابتلا را کاهش داده و به ما اجازه میدهد تا بخشهای مراقبت ویژهی مان را از انسداد درآوریم.» سانچز، همچنان هشدار داد که اتحادیهی اروپا باید به طور متحدانه و قاطعی به این بحران بهداشتی جهانی پاسخ دهد تا از آیندهی خودش حفاظت کند. او گفت: «اکنون زمان آن است که اروپا واکنش نشان دهد. اروپا در خطر است.»
در اوایل روز شنبه، فرناندو سیمون، رییس مرکز فوریتهای بهداشتی اسپانیا گفت که، حتا با وجود آن که این کشور شاهد بیشترین آمار مرگومیر در یک روز – ۸۳۲ فَوتی– بود، به نظر میرسد وضعیت در برخی از مناطق رو به بهبود است. شمار موارد ابتلا به کووید-۱۹، در این کشور از ۶۴۰۵۹ مورد در روز جمعه، به ۷۲۲۴۸ نفر رسید و شمار فوتیها در این کشور، ۵۶۹۰ نفر است. بین روز پنجشنبه یا جمعه، ۷۶۹ فرد مبتلا به این ویروس، جان شان را از دست دادند.
سیمون در یک کنفرانس رسانهای در پس از چاشت روز شنبه گفت: «چیزی نمانده که به اوج این بیماری برسیم. نمیدانیم دقیقا چه زمانی تأیید خواهد شد؛ اما به اوج آن که مضطربانه در حال مطالعهی آن استیم، نزدیک میشویم. برخی از مناطق کشور ممکن است حتا از آن مرحله (اوج ویروس کرونا) گذشته باشند؛ اما باید با اطلاعات ابتدایی محتاطانه برخورد کنیم.» او افزود: «افزایش موارد ابتلا در مقایسه با چند هفتهی پیش، در حال پایین آمدن است؛ اما دلیل آن میتواند این باشد که برخی از موارد در تعدادی از مناطق تشخیص نمیشوند.»
اما سیمون همچنان هشدار داد که رسیدن به اوج این بیماری، فشار را از روی بخش مراقبتهای ویژهی شلوغ این کشور برنمیدارد و علاوه کرد که آن واحدها، در کمتر از یک هفته بیش از ظرفیت شان پر خواهد شد. او گفت: «در رابطه به اضافهباری بخشهای مراقبتهای ویژهی مان، با مشکل بزرگی روبهرو استیم. بیمارانی که امروز مبتلا میشوند، ممکن است طی هفت یا ده روز پس از آن نیاز به بستر در بخش مراقبتهای ویژه داشته باشند؛ این یعنی میان کنترل انتقال این بیماری و پر بودن بخشهای مراقبتهای ویژهی مان، دچار تأخیر استیم. این معنی را هم میدهد که این بخشها تا پایان هفتهی آینده یا آغاز هفتهی پسین بیشتر از ظرفیتش پر خواهد شد.»
سیمون گفت که حتا با وجود آن که اسپانیا به اوجش نزدیک بود، تلاشهای اضافی نیاز بود تا تلاشی برای کاهش فشار از روی بخشهای مراقبتهای ویژه صورت بگیرد. در همین حال، رییس انستیتوت بهداشتی کارلوس سوم در اسپانیا گفت که، پژوهشگران در حال مطالعهی این اند که چگونه پلاسمای بیمارانی که از این ویروس بهبود یافته اند، میتواند برای درمان آنهایی که در بیمارستان اند، استفاده شود.
راکل یوتی گفت: «ما به پشتیبانی مالی از پروژهها در چند هفتهی آینده ادامه خواهیم داد. در عین زمان، کار مان را ادامه میدهیم تا مطمئن شویم که اسپانیا بهترین آزمایشهای تشخیصیه را دارد.»
در اوایل این هفته، دولت اسپانیا اعلام کرد که از استفادهی ۵۸۰۰۰ وسائل آزمایشیِ ساخت چین دست کشیده؛ زیرا مشخص شد که درستی تشخیص آن وسائل تنها ۳۰ درصد بوده است. اسپانیا نیز مانند کشورهای دیگری که برای تشخیص و درمان این ویروس به تقلا افتاده است، با الگوبرداری از چین به دنبال تجهیزات آزمایشی و موارد بسیار ضروری بوده است. دولت اسپانیا این هفته اعلام کرد که این کشور ۴۳۲ میلیون یورو را صرف آزمایشها، ماسک، دستکش و دیگر تجهیزات محافظت شخصی خواهد کرد.
با این حال، استفاده از موجی از وسائل ساخته شده در چین که توسط مقامهای بهداشتی اسپانیا آورده شده بود، پس از آن متوقف شد که مشخص شد آن وسائل غیرقابل اعتماد بوده و دولت چین گفت که آن اقلام توسط شرکتی ساخته شده بود که نامش در لیست تولیدکنندگان مجوزدار وجود نداشته است.