
هفت سال پیش رقیب فاروقی تصمیم میگیرد در باشگاه ورزشی ثبتنام کند؛ اما اعضای خانوادهاش مخالفت میکند. رقیب اما مصمم به این کار بود؛ از همینرو او به گونهی مخفیانه و به دور از چشم خانواده، در یک باشگاه ورزشی ثبت نام و کارش را آغاز میکند.
رقیب تا همین اواخر چهرهی مشهوری نبود؛ اما پس از آنکه عکسهایی از جریان تمریناتش در هوای سرد را در صفحهی فیسبوک خود نشر کرد، شهرت یافت.
اولین بار عکسهای رقیب را در صفحهی فیسبوک یکی از دوستانم دیدم. در ابتدا تصور میشد که عکسها ساختگی باشد؛ اما پس از چندی مشخص شد که این عکسها متعلق به یک جوان تنومند غوری است. مرد جوانی با قد بلند، بدن عضلانی و اندامی که همگی نشان از یک ورزشکار پرقدرت میداد.
دیدن عکسهای فاروقی باعث میشود، سراغ این ورزشکار جوان را بگیرم. طی چند تماسی که به او میگیرم، سخنان زیادی از جریان تمرینات، رشتهی ورزشی و زندگیاش میگوید.
فاروقی از دورانی قصه میکند که تمام هدف و آرزویش تحصیل و ورزش است. پس از یکسال تمرینات مخفیانه، خانوادهی او از مسئله آگاه میشود. وقتی میفهمند که فاروقی علاقه و استعداد خوبی در ورزش دارد؛ دست از مخالفت برمیدارند. پس از آن رقیب با خیال راحت، در کنار درسهایش به تمرینات ورزشی ادامه میدهد. او تا هنوز در رشتههای چون بوکس، فیتنس، وزنهبرداری قدرتی و پارکور ورزش کرده است.
رقیب مکتب را در لیسه سلطان علاءالدین غوری در مرکز غور به پایان میرساند و پس از سپری نمودن کانکور، شامل انستیتوت تربیتمعلم ولایت غور میشود. او در کنار درسهای تربیتمعلم؛ رشته پرستاری را نیز میخواند. رقیب با آنکه ورزشکار موفقی است، اکنون مصروف تحصیل در رشته ادبیات انگلیسی، در دانشگاه ولایت غور است.
رقیب بهعنوان سرگروه کسانی که با او ورزش میکنند، تمریناتی از ورزشهای مختلف را انجام میدهد. هرچند او میگوید که این ورزش مختص به خود او است و ورزشی که دقیقاً چنین باشد، در هیچ کجای دنیا وجود ندارد؛ با آنهم «فری استایل سپورت» که بیشتر در امریکا و اروپا وجود دارد، شباهت کمی با تمرینات آنها دارد.
فاروقی با آنکه ورزشش را بنام «فری استایل سپورت» یاد میکند؛ اما میگوید که روش او با روش آمریکاییها و اروپاییها فرق میکند. به گفتهی رقیب، در فری استایل سپورت امریکاییها و اروپاییها ورزشهای کمتری ترکیب شده؛ در حالیکه آنها تاکنون حداقل ۷ نوع ورزش را در تمریناتش دنبال میکند و میتواند رشتههای جدیدتری را نیز وارد کند.
تمریناتی را که فاروقی و دوستانش دنبال میکنند، بهصورت عموم سنگین و هیجانانگیز است. بخشی از تمرینات آنها ورزش در فضای سرد و زیر برف، کوهنوردی، شنا در آبهای سرد و موتورسایکلرانی است. او میگوید که در جریان تمرینات، چندین بار افگار شده است.
فاروقی از روزی میگوید که در تمرینات موتورسایکلسواری دچار حادثه شده و از ناحیه سر زخم برداشته بود و هنوز آثار آن روی قسمتهایی از بدنش پیداست. او اکنون هیچ مشکل صحی ندارد و به گفتهی خودش، او و دوستانش در هر شرایطی تمریناتشان را انجام میدهند.
رقیب و دوستانش در حد امکان تمریناتی میکنند که با واقعیتهای طبیعت سازگاری داشته باشد. آنها ورزش را محدود به خانه و باشگاه نکرده و تلفیق ورزشهای بدنی و قدرتی را در بیرون؛ زیر آب، روی دریاچهها و در دامنههای کوهها انجام میدهند.
درواقع رشتهای را که رقیب ادعا میکند بنیانگذار آن است در کنار مهارتها و حرکات تمرینی، رشد مقاومت و فزیک بدن برای توافق و مقابله برای شرایط سخت و دشوار طبیعی است.
در نخستین روزهایی که این گروه در کوهها و دریاهای ولایت غور برای اجرای تمریناتشان میرفتند؛ مردم و باشندگان محل حیرت میکردند و بیشتر آنها را دیوانه میپنداشتند تا ورزشکار. رقیب در مورد عکسالعمل مردم میگوید: «مردم میگفتن، اینا چه قسم انسانها استن! اینا دیوانه استن چه استن که از دروغ ای کار ر میکنن. د کوها میرن وسط دریا میرن ای کارا چیه دیگه، ای کارا صاف نقص داره»؛ اما به گفتهی او در شهر، مردم آنها را تشویق میکردند.
فاروقی و دوستانش بدون اینکه توجه خاصی به حرف مردم کنند؛ در تمریناتشان تلاش میکنند و باور دارند که میتوانند در ادامهای راهی که انتخاب کردهاند به اهدافشان برسند. آنها میخواهند، تمریناتشان را بهعنوان یک رشتهی ورزشی در جامعه معرفی کرده و تواناییهایشان را به نمایش بگذارند. به همین منظور میخواهند عکسها و فیلمهای بیشتری از جریان تمرینات و تواناییهایشان به ثبت برسانند.
در جریان صحبتهایش متوجه میشوم که رقیب با اعتماد و اطمینانی صحبت میکند که هیچ شکی در آن به نظر نمیرسد. همین امر باعث میشود که از وی رمز موفقیتش را بپرسم. میگوید: «اعتماد به تواناییهای خود و تلاش.»
رقیب در کنار ورزش، بهنظام نیز علاقه دارد. تقریباً در تمام عکسهایی که از رقیب در رسانههای اجتماعی دستبهدست میشود، نشانههایی از علاقهاش به نظام و نظامی بودن دیده میشود.
قابل یادآوری است که رقیب تا هنوز مدالهای زیادی را از رشتههای مختلف به دست آورده است. او در سال ۱۳۹۶، با اشتراک در مسابقات نوجوانان در رشتهی پاورلفتینگ-وزنهبرداری قدرتی-که در کابل برگزار شده بود، موفق به کسب مدال طلا شد؛ اما چون رشتهی خودشان جدید است و هنوز مسابقهای در این بخش برگزار نشده است، مدالی در این بخش ندارد.
او از ۱۳۹۶ بدینسو که برنامههای ورزشی گروهش را به روش خود تنظیم کرده، با مشکلات زیادی مواجه بوده است. به گفتهی رقیب، آنها در غور به دلیل دوردست بودن این ولایت، حتا در تأمین غذا، برای انجام تمریناتشان دچار مشکلات بودهاند؛ اما این جوان ۲۳ ساله از نبود امکانات به حیث مشکلات جدیشان یاد میکند.
به دلیل اینکه رشتهای را که آنها میخواهند وارد دنیای ورزش کنند، ترکیبی از ورزشهای بوکس، پارکور، وزنهبرداری، کوهنوردی، شنا، موتورسایکلسواری و… است؛ از اینرو، امکانات بیشتری را نیاز دارند. به گفتهی رقیب، هنوز هیچ شخص یا نهادی برای حمایت آنها به تماس نشده است. به همین دلیل، رقیب از دولت تقاضا دارد تا او و گروهش را مورد حمایت قرار داده و امکانات این ورزش را برای آنها فراهم کند.