فرید رستگار، خوانندهی مشهور افغانستان، میگوید که مقامهای محلی ولایت هرات، مانع برگزاری کنسرت مشترک او و وجیهه رستگار، همسرش در ولایت هرات شدهاند.
آقای رستگار، به روزنامهی صبح کابل میگوید که آنها قصد داشتند در سفری به ولایت هرات، کنسرتی را در منطقهی تفریحی «تخت سفر» این ولایت برگزار کنند و در جریان آن، با زنان هراتی نیز دیداری داشته باشند؛ اما به دلیل مخالفت شدید سید عبدالوحید قتالی، والی هرات، این برنامه لغو شد.
او میگوید: «من و وجیهه تصمیم داشتیم که در چنین شرایطی، با برگزاری کنسرت، به مردم انگیزه بدهیم. این برنامه از سوی هیچ سفارتخانهای حمایت نمیشد و تنها بر اساس تصمیم مشترک ما بود. پیشازاین که به هرات سفر کنیم، با مقامهای محلی در این باره هماهنگی داشتیم و تمام برنامه را ردیف کرده بودیم. نیروهای امنیتی از ما حمایت کردند و والی هم در جریان این موضوع قرار داشت.»
به گفتهی آقای رستگار، قرار بود برنامه در نوزدهم حمل برگزار شود، اما یک روز پیش از آن، دیدگاه والی هرات تغییر کرد و حتا با مقامهای امنیتی در کابل نیز به تماس شد و گفت که امکان ندارد چنین کنسرتی در هرات برگزار شود.
او میافزاید: «همزمان با کنسرت ما، سمپوزیم امیر علیشیر نوایی برگزار شده بود. در کنار خوانندگان ازبیکستانی، از ما هم دعوت شده بود که در این برنامه اجرا داشته باشیم، اما آقای قتالی اجرای ما را لغو کرد و تمام برنامههای ما را مانع شد و گفت که اجازهی هیچ برنامهای به شمول تصویربرداری را ندارید و هرچه زودتر هرات را ترک کنید.»
آقای رستگار، میگوید که طوری با آنها برخورد شده که گویا بدون ویزا و یا قاچاقی وارد کشوری شده باشند. «والی هرات، برخورد یکجانبه و غیر مسلکی با ما داشت.»
به باور او، حتا اگر مشکلات امنیتی و افراطیت مذهبی نیز وجود داشت، والی هرات باید از نزدیک مشکل را با آنها در میان میگذاشت؛ اما بدون هیچ سخنی، تصمیم خودسرانه گرفت و برنامه آنها را خراب کرد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا پیش از ترک افغانستان و فرا رسیدن ماه رمضان، قصد برگزاری برنامهای را در این کشور دارد و یا خیر گفت: «خیر، ما به ماه رمضان احترام میگذاریم. برنامهی خاصی نداریم. بخشی از کارهای ما تمام شد و آهنگهای خود را ثبت کردیم و ممکن است در روزهای عید برای دوستان و مخاطبانمان هدیه کنیم.»
با این حال، سید عبدالوحید قتالی، والی هرات، به روزنامهی صبح کابل میگوید که هیچ درخواست رسمی و یا شفاهی برای برگزاری کنسرت در هرات، از سوی این زوج هنری به او نرسیده است.
او میگوید: «در شرایطی که حتا برنامههای عامالمنفعه را تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار میکنیم، آنها و یا نهادی که قرار بود برایشان کنسرت برگزار کند، به ما هیچ درخواستی ارایه نکردند. آنها بیخبر آمدند و بیخبر هم رفتند.»
آقای قتالی، با اشاره به سمپوزیم امیر علیشیر نوایی، میگوید: «سمپوزیم از خود آجندا داشت، آجندای آنهم از سوی دفتر مقام عالی ریاستجمهوری ترتیب شده بود. من در آجندای آنها اجرای خانم و آقای رستگار را ندیدم که با آن مخالفت یا موافقت کرده باشم.»
والی هرات، وجیهه و فرید رستگار را به شهرتطلبی متهم کرده و میگوید: «هرات شهر فرهنگ، موسیقی و شادی است و خود من در گذشته دهها برنامهی موسیقی برگزار کردهام؛ اما حالا برخی از سلبریتیها میخواهند با این کار برای خود فضاسازی کنند.»
لغو کنسرت وجیهه رستگار و فرید رستگار، با واکنش شماری از کاربران شبکههای مجازی روبهرو شده است.
خلیل آریا، خوانندهی هراتی، در برگهی فیسبوکش نوشته است: «با اینکه درهای هرات همیشه به روی موسیقی بسته بود؛ بازهم با وجود آقای قتالی امیدی بود؛ اما خبر لغو اجرای این دو ستاره و زوج هنری، بازهم به نشانههای بیفرهنگی و نزدیک شدن ما به سمت طالب علاوه کرد.»
آقای آریا نوشته است: «با این کار، هیچ فرقی با برخورد دیکتاتورانهی جمهوری اسلامی ایران با هنرمندان ندارید آقای قتالی. رویتان حساب میشد!»
فعالیتهای افراطی در هرات از سالهای پیش افزایش یافته است و این بار نخست نیست که از کنسرت موسیقی در این شهر جلوگیری صورت میگیرد. در سال ۱۳۹۱، از کنسرت شفیق مرید، یکی دیگر از خوانندگان مشهور کشور که به مناسبت عید سعید فطر برگزار میشد، جلوگیری صورت گرفت. آنزمان، اعتراضات زیادی صورت گرفت که در نتیجه آن، وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور در اظهارات خود، دلیل آن را مشکلات امنیتی گفت. این در حالی بود که کنسرت به علت مخالفت شدید خطیب یکی از مساجد شهر هرات لغو شده بود.
هرات که در غرب افغانستان موقعیت دارد، به دلیل نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران، تاثیرات سوء زیادی برداشته و رشد افراطیت در این شهر، بی ربط به فعالیتهای مرموز ایران که برخورد مشابه با خوانندگان زن و مرد خود دارد، نیست.