
با شیوع ویروس کرونا در افغانستان، حتا قبل از اعلام کردن وضعیت اضطرار توسط دولت، بسیاری از خانوادهها در شهرهایی که موارد مثبت این ویروس ثبت شده بود، خود شان را قرنطین کردند تا از گسترش این بیماری در کشوری که امکانات چندانی برای مبارزه با ویروس را ندارد، جلوگیری شود. سرگرمیهای مختلفی را که مردم در جریان روزهای قرنطین انجام میدهند، در واقع نوعی دفاع در برابر استرس و احساسات ناخوشایند است؛ پس تا حد امکان، کوشش شود سرگرمیهای انتخاب شود که سالم باشند و باعث انتقال ویروس نشوند.
فاطمه حسنی، دختری از مزارشریف که از دو سال به این طرف تمرین یوگا میکند، به دلیل اعلام وضعیت اضطرار و بسته شدن تمام مکانهایی که تجمع مردم در آن زیاد است و باعث شیوع کرونا میشود، او با برادرش روزانه به مدت دو ساعت در باغچهی خانهی شان، یوگا تمرین میکنند. فاطمه، در متنی که در صفحهی فیسبوکش نشر کرد، در مورد سرگرمیهایش نوشت و گفت حالا که مجبور است در خانه بماند، نمیخواهد دو سال تمرینش در یوگا به هدر برود و انعطافپذیریِ که استخوانهایش پیدا کرده است را، از دست بدهد؛ به همین خاطر در جریان روز، دو ساعتش را به تمرین یوگا اختصاص داده که سرگرمی سالمی نیز است.
در عکسهایی که او برای ما فرستاد، نشاندهنده حرکاتی است که او در طول روز انجام میدهد و برادرش نیز او را همراهی میکند.
فاطمه توصیهاش این است که ورزش کنیم تا در ضمن این که بدن سالمی داشته باشیم، در این روزهای سختی که تمام مردم نگرانی مبتلا شدن به ویروس کرونا را دارند، خود مان را از استرس و نگرانی دور کنیم.
یوگا، ورزش جسمی و ذهنی است که در شبه قارهی هند و توسط هندوها به وجود آمده است. یوگا ضمن این که یک ورزش جسمی است، ابعاد فلسفی و کاربردی نیز دارد. تمرینات یوگا، میتواند روح انسان را تقویت کند و تمرین یوگا در روزهای قرنطین، میتواند نگرانی مبتلا شدن به کرونا را از بین ببرد.
فاطمه، قبل از شیوع کرونا در مزارشریف و بسته شدن مکانهای عمومی، هفتهی سه روز با دختران تمرین یوگا انجام میداد تا در کنار به حساب آمدن فعالیت جسمی، برای رسیدن به آرامش روحی و روانی نیز به آنها کمکی کرده باشد.
در روزهای قرنطین، او تنها به یوگا بسنده نمیکند. فیلم میبیند، کتاب میخواند و موسیقی میشنود که میتواند برای پرکردن ساعات او در روزهای قرنطین کمک بزرگی کند.